USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nüfusun Yüzde 12´si Engelli

Nüfusun Yüzde 12´si Engelli

Nüfusun Yüzde  12´si Engelli
02-01-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu´nda engellilerin sosyal, kültürel ve ekonomik durumlarına ilişkin konferans düzenlendi.

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu´nda düzenlenen programa Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi konuşmacı Dr. Didem Kayahan Yüksel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Engelli bireylerin topluma katılımına yönelik yapılan konferansta konuşan Dr. Didem Kayahan Yüksel, "Bu konferans kapsamında toplumun bir üyesi olan bizlerin, engelli bireylerle nasıl ve ne şekilde daha doğru iletişime geçmemiz gerektiği üzerine önerilerde bulunacağız" dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye´de 5 milyona yakın engellinin bulunduğunu anlatan Dr. Yüksel, bunun da nüfusun yüzde 12´sine tekabül ettiğini hatırlatarak, engellilerin sorunlarının çözümü noktasında herkese görev düştüğünün altını çizdi.

Ortopedik engellilerin yüzde 32´sinin fiziksel çevre düzenlemelerinin yetersizliği nedeniyle sokağa çıkamadığının altını çizen Dr. Didem Yüksel, ?Ortopedik engellilerin yüzde 29´u sosyal ve kültürel etkinliklere katılamıyor. Üniversite mezunu engelli oranı ise yüzde 1,8? açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!