USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

ÖĞRENCİLERE  BURS DESTEĞİ
27-11-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Hizmet Vakfı tarafından 4 yıldır sürdürülen ´Sivaslılar Evlatlarına Sahip Çıkıyor´ projesi kapsamında bu sene ilk kez belirlenen 3 meslek lisesinde okuyan ortaöğretim öğrencilerine burs verilmesi için protokol imzalandı.

Sivas Valiliği tarihi bina Vali Ahmet Muammer Bey Salonunda düzenlenen protokol imza törenine Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Hizmet Vakfı Genel Sekreteri İbrahim Yasak, Sivas Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recai Gülez, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recep Basmacı ile Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Duman katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, imzalanan protokolün öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise anlamlı bir günde anlamlı bir protokol imza töreninde bir araya geldiklerini ifade ederek, ?Sivas Hizmet Vakfı, Sivas´ımızın tüm kesimlerini temsil eden Sivas´ın ortak bir değeri. Bugüne kadar insan merkezli birçok projeye imza attı. Özellikle eğitim alanında? Yükseköğrenim öğrencilerine burs verme noktasında da Sivaslı öğrencilere bu manada büyük katkı sağladı. Meslek lisesi memleket meselesi sloganıyla 13 bin öğrenci meslek lisesinde eğitimini görüyor. Bu noktada farkındalığı ve tercih edilebilirliği artırma noktasında meslek lisesinde okuyan öğrencilerimize ilk etapta 300, önümüzdeki yıllarda da meslek lisesini tercih edilebilir okul noktasında gelme ve oradaki öğrencilerimize destek olma adına hizmet vakfı böyle anlamlı bir yönetim kurulu kararı aldı. Hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.   

SİVASLILAR EVLATLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Programda son olarak konuşan Vali Salih Ayhan ise Sivaslıların evlatlarına sahip çıktığını ifade ederek ?Gelişmenin ve büyümenin temel faktörü yatırım ve hizmetlerin sürdürülmesiyle mümkündür. Devletimiz bütün zor koşullarda dahi yatırımlarını aksatmadan devam ettirmenin gayreti içindedir. Muhakkak ki bu yatırımlar çok önemlidir ancak insana ve onun geleceğine yapılan yatırım her şeyden daha önemlidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi asıl amaçtır. Bu çerçevede, Sivas Hizmet Vakfı olarak ?Sivaslılar Evlatlarına Sahip Çıkıyor? projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda lisans öğrencilerimize burs yardımlarını aksatmadan sürdürdük. Bunun yanında geçen sene başlattığımız ve hala sürdürdüğümüz ?Tut Elimden Projesi? ve ?Genç Mucitler Projesi? ile küçük bir dokunuşla güzel işler ve başarılar elde edecek gençlerimizin ihtiyacı olan maddi destekleri karşılamaya çalışıyoruz.? dedi.

MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR

Meslek lisesinde okuyan öğrencileri meslek liselerini tercihi özendirmek, birer meslek elemanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla onlara da burs vermeye başladıklarını belirten Vali Ayhan, ?İlimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızın ihtiyacı olan alanlarda teorik bilgilerini almış, uygulamada tecrübe edinmiş elamanlara ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Yetişmiş kalifiye eleman bulmakta zorlanan firmalarımızın ihtiyaçlarını gidermek, ilimiz istihdamına katkı sağlamak için meslek liselerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Burada okuyan öğrencilerimize, eğer yükseköğrenime devam etmezlerse, yetişmiş bir eleman olarak iş bulmaları için meslek liselerini tercih etmelerini özendirmenin gereği aşikârdır.? ifadelerini kullandı.

300 ÖĞRENCİ BURS ALACAK

300 öğrenciye 6 ay süreyle aylık 100 lira burs verileceğini aktaran Vali Ayhan ?İşte bu nedenle Sivas Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas Atatürk Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sivas Bilişim Teknolojileri Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerimizden okul müdürlüklerince belirlenen 300 öğrencimize bu öğretim dönemi boyunca (6 (altı ay) süre ile) Sivas Hizmet Vakfı tarafından aylık 100 (Yüz) TL olarak karşılıksız burs verilecektir. Hayır sahibi vatandaşlarımızın katkısıyla oluşan bursların öğrencilerimize bir nebze de olsa katkısı olacaktır. Bu vesile ile hayır sahibi vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağladıkları katkılarla daha çok öğrencimize daha fazla burs ödeme imkânımız olacaktır.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Sivas Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Vali Salih Ayhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı protokolü imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!