USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okullar Yeni Döneme Hazır

Okullar Yeni Döneme Hazır

Okullar Yeni Döneme Hazır
05-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi hazırlık toplantısı ve KÖPRÜ projesinin tanıtımı, Vali Salih Ayhan başkanlığında Vali Ahmet Muammer Bey Salonu´nda gerçekleştirildi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, yeni eğitim-öğretim yılının veli ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

2018-2019 yılı eğitim döneminde yapılan projeleri yeni dönemde de üzerine ekleme yaparak sürdüreceklerini kaydeden Vali Ayhan, önceki dönemde görülen aksaklıkların da giderileceğini belirtti.

Sivas´ın eğitimde fiziki anlamda Türkiye´de en iyi illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Ayhan, öğretmen noktasında herhangi bir norm sıkıntı yaşamadıklarını, branşlar bazında da eksiklik olmadığını ifade etti.

Vali Salih Ayhan, ?Eğitim-öğretim dönemi başladığı zaman hiçbir sınıfımız öğretmensiz kalmayacak. Okullarla ilgili planlamalarımızı yaptık. Yeni döneme tüm okullarımız hazır halde? dedi. 

SİVAS TEKLİ EĞİTİME GEÇTİ

İlimizin tekli eğitime geçen nadir illerden olduğunu kaydeden Vali Ayhan, ?Eğitim kalitemizi çok iyi bir şekilde artıracağız ve geçen yıl başlatmış olduğumuz sportif-sosyal kültürel etkinliklerin de bu yılda etkin bir şekilde devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun dışında akademik başarımızı ve geçmiş yıldaki eksiklerimizi gözden geçirerek, çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz? diye konuştu.

OKUL MÜDÜRLERİ BAŞARILI OLMALI

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde her okulun başarılı olmasını istediklerini, bu noktada okul idarecileri ile öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirten Vali Ayhan, ?Okulunu bir adım ileri taşıyamayan hiçbir okul müdürü ile çalışmayacağız. Her okul idarecisinin bu bilinçte olmasını istiyorum? dedi.

?KÖPRÜ MODELİ´Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ?

Akademik başarı noktasında bir takım tedbirlerin alındığını kaydeden Vali Ayhan, ilk etapta 13 Eylül tarihinde ?Hazırbulunuşluk? adı altında sınav yapılacağını dile getirerek ?Bu sınavda çocuklarımızın genel durumunu dönem başında gözden geçirmiş olacağız ve buna yönelikte ?Destekleme Yetiştirme Kursları´ (DYK) yaparak ?Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme (KÖPRÜ) Modeli´ni hayata geçireceğiz. Bu sadece LGS sınavına yönelik değil DYK sınavını da kapsayan çalışma olacak. Sadece il merkezinde değil ilçelerimizde de aynı sistem devam edecek. Yılda iki defa sınav yapacağız. Çocuklarımızın durumunu sürekli gözden geçireceğiz. Hangi alanda eksikler varsa oralara müdahale edeceğiz. Materyal anlamında çocuklarımızı güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Bu konuda öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve milli eğitim çalışanlarımız çok hazırlıklı, zinde ve bu işin takipçisi olacak? dedi. 

?Çocuklarımızı çağın gerektirdiği şekilde yetiştirelim ama velilerimizin beklentisi olan akademik başarıyı da asla ihmal etmeyelim? diyen Vali Ayhan, ?Başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kurumlarımızın temel önceliği eğitim. 120 bin civarında öğrencimiz var. 9 bin öğretmenimiz, 661 eğitim kurumumuz var. Bu kadroyla Sivas´a en güzel şekilde hizmet edeceğiz? açıklamasında bulundu.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!