USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Projelerde İlerleme Yok--Video

Projelerde İlerleme Yok--Video

Projelerde İlerleme Yok--Video
24-09-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu; partisinin il binasının açılışına katılmak ve birtakım temaslarda bulunmak üzere dün Sivas’a geldi.

Çimento fabrikası bölgesinde karşılanan Genel Başkan Davutoğlu, ilk olarak saat 13.30’da  Bankalar Caddesi’nde hizmet vermeye başlayacak olan il binasının açılışına katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, “Yeni bir yola çıktık. Niye tekrar yola çıktık? Başbakanlık gibi ulaşılabilecek bir makamın en yücesine gelmişten ilkelerim gereği başbakanlığı bıraktıktan sonra niye yola çıktığımı paylaşmak istiyorum. Çünkü, Sivas yüzölçümü itibariyle Türkiye’nin ikinci büyük vilayeti ama maalesef gelişmişlikte 45. sırada. Sivas Türkiye’nin ikinci büyük yüzölçümüne sahip ama 30 büyükşehir içinde değil. ‘Anadolu tarihi Sivas tarihi olmadan yazılamaz’ dediğimiz Sivas iktidara en büyük desteği verdiği halde her zaman hep en  çok göç veren il oldu. Başbakan olduğumda herkes bilir ‘En öncelikli vilayetlerimiz arasında Sivas var’ demiştim. Çünkü Sivas’ın bu bereketli toprakları, yüzde 97’si  ekilebilir 1 milyon hektarlık bu toprakları eğer hakkıyla değerlendirilse Sivas’tan bu kadar göç olmaz. Bu meralar, bu bereketli meralar hayvancılıkla değerlendirilseydi Sivas’tan göç olmazdı. Biliyorum ben başbakan iken girdiğimiz 2 seçimde de bütün iktidar dönemlerinde de AK Parti’ye en yüksek desteği verdiniz. Çünkü Sivas fakr-u zaruret çeker ama değerlere sahip çıkar. Sivas çile çeker  ama şikayet etmez. Sivas; başı dik insanların diyarı, Yiğidoların diyarı, rahmetli Yazıcıoğlu’ndan aldığı terbiye ile devlete vatana millete sadıktır, sadakatlidir” dedi.

NÜFUSUN BEBELERİNİ VE DEDELERİNİ ÇIKARIN HERKES BORÇLU

Sivas’ta tarım ve hayvancılığın her geçen gün kötüye gittiğini belirten Davutoğlu, “Tarımı, hayvancılığı yok edilmiş Sivaslılar; gelirken tekrar rakamlara baktım. Sadece 750 bin küçükbaş hayvan kalmış Sivas’ta. 400 bin civarında da büyükbaş. Bu Sivas’ın meraları var ya değil Anadolu’nun Asya’nın en iyi meraları. Neden bu topraklar boşalıyor da Sivaslı gençler İstanbul’a, yurt dışına gitme telaşı içindeler. Bingöllü bir arkadaşımızın söylediğini Sivaslı da söylüyor. ‘Eskiden İstanbul’a giderdi gençlerimiz üzülürdük, şimdi yurt dışına kaçıyorlar’ diyor. Gençler eğer yurt dışında yaşama telaşı içine girmişse hayatlarından emin değillerse, Ankara’da oturanların o gençlerin babalarından aldıkları oyların hakkını vermek üzere hesap vermeleri lazım. Hepimiz için bu geçerli. İktidar sahipleri, ‘Vatandaş memnun’ diyor. Bir tane esnaf memnun mu hayatından? Türkiye’de 32 milyon vatandaşımızın kredi borcu var. Nüfusun bebelerini ve dedelerini çıkarın herkes borçlu” ifadelerini kullandı.

“Sivas için yüreğim yanıyor” diyen Genel Başkan Davutoğlu, “Gelirken baktım, başbakanlık dönemimde Sivas için düşündüklerimiz neydi, şimdi neredeyiz? Bakın; dışişleri bakanı olarak buraya geldim, akademisyen olarak geldim, başbakan olarak geldim, başbakanlığı bıraktıktan sonra geldim, değişik vesilelerle geldim. Türkiye’nin en büyük ve en uzun nehri olan Kızılırmak’ın olduğu Sivas’ta halen su problemi var. Kızılırmak Projesi ile bütün bu Sivas’ın en büyük zenginliğini yeni çerçeveye oturmak istiyorduk, güzellikler diyarına döndürmek istiyorduk. Sivas’ı iki yakasıyla örnek bir şehir haline getirmek istiyorduk. Şimdi bakıyorum 5.5 yıl geçmiş, Kızılırmak Projesinde ilerleme yok. Buraya başbakan olarak miting için geldiğimde hızlı trenin çalışmaları başlamıştı. Geçen sene Cumhurbaşkanı geldi ‘4 Eylül 2021’de açacağız’ dedi. Halen hızlı tren açılmadı. Ne zaman açılacak? Yine Gemerek Barajı. İlerleme sağlandı ama bitmedi. Kuzey çevre yolu olduğu gibi duruyor. Organize Sanayi Bölgesi  rehabilitasyonu neredeyse olduğu gibi duruyor. 5,5 yıldır Sivas’ta hiçbir projede ilerleme olmadığını görmek bana hüzün veriyor. Sivas’a Kanal İstanbul için ayırdıkları ödenekten çok azını ayırsalar Sivas’tan İstanbul’a göçü dururlar ama onların Kanal İstanbul ile yapmak istedikleri şey Türkiye’ye değer katmak değil, yeni rant alanları oluşturmak. İşte biz Anadolu’nun hakkını Anadolu’ya vermeye geliyoruz” dedi.

ESNAFLARI DİNLEDİ

Davutoğlu konuşmasının ardından partililerle birlikte partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi.  Genel Başkan Davutoğlu; açılışın ardından çarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

DAVUTOĞLU BUGÜN DE SİVAS’TA

Bugün sabah Büyük Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelecek olan Davutoğlu, Ulu Camisinde öğle namazını kıldıktan sonra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Ticaret Borsası, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığını ziyaret ederek Sivas temaslarını sonlandıracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!