USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Hızlı Trene Hazırlanacak

Sivas Hızlı Trene Hazırlanacak

Sivas Hızlı Trene  Hazırlanacak
11-08-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

2018 yılında yapılan seçimlerin ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı seçilen Mustafa Eken, çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Göreve geldikten sonra hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiklerini ifade eden Başkan Eken, ?Odamızın kapılarını üyelerimize sonuna kadar açtık. Çağın gereksinimlerine cevap verebilecek bir alt yapı çalışması yaparak web sitemizi yeniledik, mobil uygulamamızı hayata geçirdik. Online borç ödeme, üyelik sorgulama, üyelik belgesi alma gibi birçok hizmeti üyelerimize sunduk? dedi.

?TEŞVİK OLMAZSA OLMAZIMIZ?

Sivas´ın gelişmesine katkı sağlayabilmek için 6. Bölge teşvik seferberliğini başlattıklarını anımsatan Başkan Eken, ?Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu´na verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Kendisi, Sivas´ta düzenlediğimiz programda, ?Mustafa Başkan´ın en iyi icraatı teşvik seferberliği konusunda Cumhurbaşkanımızla görüşerek dosya vermesidir´ dedi. Ekonomi Şurasında, Cumhurbaşkanımızdan Demirağ OSB´nin 6. Bölge teşvik kapsamına alınmasını talep ederek dosya verdim. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettik ve Sayın Cumhurbaşkanımız da Sivas mitinginde müjdeyi vererek Sivas´ın en özel teşviklerden yararlanacağını açıkladı. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Çünkü Demirağ OSB´ye verilecek teşvikler olmazsa olmazımızdır. Sivas teşviklerde hak ettiği yere gelmez ise yatırımları başka illere kaptırıyoruz. İş insanları teşvik olan yer varken 4. Bölgede yer alan Sivas´a yatırım yapmaya gelmiyor. Bunun örnekleri mevcut. Bakınız tekstil konusunda teşvikte 4. Bölgeye alındık. OSB içinde olduğunda bu 5. Bölge teşviklerinden faydalanılmasını sağlıyor. Bu daha önce yoktu. İnanın kısa sürede birçok tekstil yatırımı aldık. Bu nedenle teşvik olmazsa olmazımız? açıklamasında bulundu.

?TEŞVİK OLURSA, SİVAS KALKINIR?

Vali Salih Ayhan´ın öncülüğünde İstanbul´da yaşayan Sivaslı iş insanlarını  ziyaret ettiklerini belirten Başkan Eken, ?Bu ziyarette ?İş insanlarımıza gelin memleketinize yatırım yapın´ dedik. ?Teşvikte önemli bir bölge olacağız´ dedik. 10-15 bin kişinin istihdam edileceği yatırımların sözünü aldık. Demek ki teşvik olursa Demirağ OSB gelişecek ve Sivas kalkınacak. İşsizlik sona erecek? değerlendirmesinde bulundu.

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi´ne de değinen Başkan Eken, ?Yüksek hızlı tren konusunda geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştüm. Yılsonunda seferlerin başlayacağını söyledi. Şehrimizden YHT´ye binen biri Ankara´ya 2, İstanbul´a 4,5 saatte ulaşacak. Biz Sivas TSO olarak konuyla ilgili Valimiz Salih Ayhan öncülüğünde Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, STK´larımız esnaf kuruluşlarımız ve bazı illerimizin Odalarıyla bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda turizmden hizmet sektörüne kadar mevcut şartlarımızı ve eksiklikleri görüşerek şehrimizi hızlı tren ile gelecek misafirlerimize hazır hale getireceğiz? dedi.

?ÜYELERİMİZ, 60 BİNE YAKIN İNSANIMIZA İSTİHDAM SAĞLIYOR?

8 bin üyeyi temsil ettiklerini dillendiren Başkan Eken, ?Üyelerimiz, şehirde 60 bine yakın insanımıza istihdam sağlıyor. Çalışan sayımızı aileye böldüğümüzde 150 bin kişilik bir aile oluyoruz? şeklinde konuştu.

?HER ALANDA ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLIYORUZ?

?Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sivas´ta eğitimden spora her alanda katkı ve desteklerimizi sürdürüyoruz? diyen Başkan Eken, ?Bunları üyelerimiz adına yapıyoruz. En önemli marka değerimiz Sivasspor´dur. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Valimizin, Belediye Başkanımızın, STK Başkanlarımızın, iş dünyamızın ve halkımızın desteğiyle yeni bir otobüs aldık. 4 Eylül Sivas Kongremizin 100. yıl dönümü etkinliklerine 5 önemli proje ile katkı sağladık. Anadolu Ateşi gösterisi, Kutsi ve Bülent Serttaş konserlerini gerçekleştirdik. Ticaret Bakanımız ve TİM tarafından ihracat rakamları Sivas´ta açıklandı. TOBB Başkanımızın katılımı ile Sivas´a Değer Katanlar ödül töreni düzenledik. Atıl durumda bekleyen Kongre Fuar Merkez alanımızı ve TOBB tarafından içerisinde yaptırılan 10 milyon liralık okulu yeni açılan Bilim ve Teknoloji Üniversitesine devrettik. Sözün özü her alanda şehrimize katkı sağlıyoruz.

?TÜRKİYE, GÜÇLÜ ÜLKE MESAJINI TÜM DÜNYAYA VERMİŞTİR?

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına ilişkin de değerlendirmelerde  bulunan Başkan Eken, ?Çin´den dünyaya yayılan Kovid-19 salgını ülkemizi de etkisi altına alması yaşamı alt üst etti. İlgili bakanlıklarımızın aldığı tedbirler ve halkımızın duyarlılığı ile süreci en az hasarla atlatma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Dünyanın önde gelen ekonomilerine sahip ülkeler tıbbi cihaz, maske, dezenfektan gibi ürünlerin temininde ve üretiminde yetersiz kaldı. Ülkemiz ise bu süreçte kendi kendine yeten, tedaviden korunmaya kadar yerli üretimini yaparak güçlü ülke mesajını tüm dünyaya vermiştir. Çin, ABD, İtalya, İspanya gibi ülkelere tıbbi malzeme yardımı yapan Türkiye, salgın süreci yönetimi ve yerli tıbbi cihaz üretimleriyle kimseye ihtiyacı olmadığını göstermiştir. Yaşanan salgın bizlere birçok değerin kıymetini de öğretti; birlik ve beraberliğin önemini, yardımlaşmayı ve kısaca bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlamayı. Bu süreçte gece gündüz demeden çalışan başta sağlık çalışanlarımıza, emniyet ve jandarma teşkilatına, AFAD ekibine çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Bu süreçte devletimize, bu güçlü duruşu ile dünyaya örnek olduğu için Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve ilgili tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum, ülkemiz bir kez daha gücünü göstermiştir? dedi. 

?KONULARIN TAKİPÇİSİ OLDUK?

Başkan Eken, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Bu süreçte Sivas TSO olarak üyelerimize 100 bin maske ve dezenfektan dağıtımı yaptık. Video konferanslar düzenleyerek bazı sektörlerde merak edilen soruları yanıtladık. Üyelerimizden gelen tüm sorun ve sıkıntıları TOBB başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımıza ilettik. Konuların takipçisi olduk.?

?İHRACATIMIZI ARTIRMAMIZ LAZIM?

Salgından sonra, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirten Başkan Eken, ?Çünkü bu salgın hepimize daha tedbirli olmayı ve hayatın bir kere daha ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. Ekonomide yaşanan sıkıntıların sancılarını bir müddet daha yaşayacağız; kademeli olarak normalleşme sürecine geçerken birçok kritik malzemeyi ön planda tutarak ihracatımızı artırmamız lazım. Türkiye, Çin´e karşı en önemli alternatif üretim merkezi pozisyonunda bulunuyor. Biz, bu anlamda ürün çeşitliliğimizi de avantaja çevirerek bu süreçten güçlenerek çıkmalıyız? açıklamasında bulundu.

?KARARNAMENİN İMZALANMASININ TAM ZAMANI?

Koronavirüs sürecini il bazında değerlendiren Başkan Eken, ?Yaşanan durumu Sivas ölçeğinde ele alacak olursak, Sivas´ın önünün açık olduğunu hep söylüyorum ve bu süreçten sonra bizim tamamen feraha kavuşabilmemiz için dışarıdan yatırımın gelmesi şart. Bu olacak mı? Yatırımcı cazip olursa tabii ki gelir. Hem eldeki yatırımcılarımızın ayakta kalması hem de yeni yatırımcı gelmesi için Demirağ OSB için teşvik kapsamındaki yerimizin değişmesi artık şart ve olmazsa olmazımız olmuştur. Kararnamenin imzalanmasının, Sivas´ın cazibe merkezi kapsamına alınmasının tam zamanıdır. Ekonomik açıdan toparlanmaya girecek olan Sivas, bu teşviklerle 10 binlerce kişilik yeni yatırımları hızlı bir şekilde alacak ve üretim hayata geçecektir. Fabrikaların açılması ile Sivas´taki işsizlik problemini ortadan kalkacaktır. Aksi takdirde işsizlik problemini başka türlü ortadan kaldırma şansımız gözükmüyor. Biz, Sivas TSO olarak her zaman devletimizin yanındayız? ifadelerini kullandı.

?8 bin üyemiz ile sonuna kadar ilimizin, ülkemizin gelişmesi için gece gündüz çalışmaya üretmeye devam edeceğiz? diyen Başkan Eken, ?Bu zorlu, sıkıntılı süreci hep beraber atlatacağız. 2021 yılında ülkemiz bu yılki kaybımızı da üzerine ekleyerek açığı kapatacaktır. Buna inancımız tamdır ama ilimiz için tekrar söylüyorum teşvik yerimizin çok hızlı bir şekilde değişmesi lazım. Cumhurbaşkanımızın bu güne kadar söz verip gerçekleşmeyen hiçbir şey yok. Bunu da en kısa sürede gerçekleştirmesini bekliyoruz. Sivas son yıllarda özellikle tekstil alanında dünyaca ünlü firmalara üretim yapan fabrikalara sahip. Bunların sayısı artmaya devam ediyor. Tekstilde, ülkemizin lider şehri olma yolunda ilerliyoruz. Sivas yatırım cenneti olacak, Sivas üretecek Türkiye kazanacak? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!