USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

?Sivas Sporda Öncü Şehir?

?Sivas Sporda Öncü Şehir?

?Sivas Sporda Öncü Şehir?
05-09-2020 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

A Milli Futbol Takımı´nın Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu´nda oynadığı UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçını izlemek için Sivas´a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi açılışa katıldı.

Bakan Kasapoğlu, 4 Eylül Spor Kompleksi içerisinde yer alan ve yapımı tamamlanan Olimpik Yüzme Havuzunu açtı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu burada yaptığı konuşmasında, ?İçerisinde bulunduğumuz spor vadisi örnek bir vadi. Bu anlamda Sivas´ımızın şanslı olduğunu ifade etmek istiyorum. Sivas Kongresi´nin 101. yıl dönümü. Açılışın bu tarihe denk gelmesini anlamlı buluyorum. Gençlerimizle, milletimizle tarihte bizim zaferlerde. Birileri başka işlerle uğraşadursunlar, araya nifak tohumlarını ekmek için gayret ededururlar. Bizler onlara inat hem zaferlerimizi hem tarihimizi sahiplenip, geçmişten aldığımız güçle geleceğe, gençlerimizle birlikte daha güçlü yürümenin gayretini göstereceğiz ve yarınların gençlerini her alanda iddiası olan, donanımlı, akıllı, zeki, hiçbir şeye körü körüne teslim olmayan, gençler olarak hazırlayacağız. Yarınlar gençlerimizle birlikte daha aydınlık olacak? ifadelerini kullandı.

?SPORDA BAŞARILARI ARTTIRACAĞIZ?

Bakan Kasapoğlu zirveye oynama iddialarının yatırım ve elde edilen başarılar ile ispatlandığını dile getirip, ?İnanıyorum ki Sivas eğitimiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle ve sporuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öncü şehirlerden olacak. Sivas´tan yetişen gençlerimiz ülkemizi, milletimizi ve şanlı bayrağımızı gururla temsil edecekler. Ülkemizde son 18 yılda gerçekleşen yatırımlar, zirveye oynama iddiamızın sadece lafla olmadığını, icraatla olduğunu herkese ispatlıyor. Ülkemizin dört bir yanında yükselen spor tesisleri, görmüş olduğunuz stadyumlar, salonlar, havuzlar ile kortlar ile açık-kapalı alanları ile pek çok alanda ülkemizin sporda olan iddiasını, zirveye oynama iddiasını ispatlıyor. 2019 yılında sporcularımız pek çok alanda iddiasını, gelen madalyaları gördük. Voleyboluyla, yüzmesiyle, futboluyla, cimnastiğiyle iddiasını ve gelen madalyaları gördük. İnanıyoruz ki bundan sonra bu başarıları daha da arttırarak taçlandıracağız? şeklinde konuştu.

?SPOR BİRKAÇ BRANŞTAN İBARET DEĞİL?

Spor alt yapısının önemine değinen Kasapoğlu, ?Spor birkaç branştan ibaret değil. Biz sporu tabana yayma anlayışıyla, sporun performans noktasındaki gelişimini artırma anlayışıyla pek çok branşın önemli olduğunu ve bu anlamda iş birliğinin çok mühim olduğunu ifade ediyoruz. Bakanlık olarak bu noktada çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla kendimize yeni hedefler koyarak daha yukarılara taşıma gayretindeyiz. Örneği, yüzme projemiz. Yüzme bilmeyen kalmasın dedik. Okullarımızla işbirliği, ailelerimizle işbirliği, kadınlarımızın bu anlamda zorlu misyonu çok mühim. Bu açılışını yapacağımız havuzun en donanımlı ve en yeni olması nedeniyle ender havuzlarımızdan bir tanesi. Yüzme politikamız gereği yüzme havuzlarımızın sayısını her alanda artırma içerisindeyiz. Ülkemizin genelinde 100 adet portatif havuzlar kurduk, yazı daha verimli geçirme anlamında. Yüzme bilmeyen kalmasın iddiamıza inşallah adım adım ulaşacağız? dedi.

?SİVAS´A ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR?

Kasapoğlu, açılışı yapılan olimpik havuzun Sivas´a önemli katkılar sağlayacağının altını çizerek, ?Ben inanıyorum ki bu havuz Sivas´ımıza çok önemli hizmetlerde bulunacak.7/24 hizmet anlayışımızla gece-gündüz demeden halkımızın ve gençlerimizin hizmetinde olacak. İnşallah burada yarının yıldızlarını ve şampiyonlarını yetiştireceğiz. Şampiyon adayı kardeşlerimizle de buluşacağız. Olimpiyatlara yönelik şuanda 6 kotamız var. İnşallah bu anlamdaki iddiamızı olimpiyatlardaki büyük başarılarla taçlandıracağız. Yüzmesiyle, basketboluyla, biliyorsunuz basketbolda çok ciddi bir seferberlik başlattık. Sokak basketbolu noktasında, yeni dev adamları keşfetme noktasında büyük gayretlerimiz ve çalışmalarımız var. Amacımız ilgisi olan yeteneği olan gençlerimizi bu alanlarda yönlendirmek ve takip etmek. Yeteneklerini keşfetmek. Sporu sosyal açıdan, sporu zihinsel açıdan, sporu bedensel açıdan bir sağlık unsuru olarak görüyoruz. Bu çerçevede Sivaslıların spor yapmamak için hiçbir bahanelerinin olmadığını düşünüyorum. Her alanda tesisler var, ilçelere kadar hatta köylere kadar tesisler var? ifadesini kullandı.

?SİVASSPOR´A BAŞARI DİLİYORUM?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son olarak Sivasspor´a da başarılar dileyerek, ?İnşallah bu güzel stadımızda milli takımımızı, Sivasspor´u uluslararası mücadelelerde rekabet dolu, centilmenlik dolu müsabakalarda izlemek, o keyfi hep birlikte omuz omuza, kardeşçe tatmak ümidiyle başarı diliyorum. İnanıyorum ki bu havuz, bu tesisler, ülkenin yarınlara olan o güçlü yürüyüşüne kilometre taşı olacaktır. Bu tesisler Sivas´ımız için ve gençlerimiz için hayırlı ve uğurlu olsun? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kasapoğlu ve beraberindekiler, açılışı yapılan yüzme havuzunu inceledi.

AÇILIŞA ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Açılış törenine;  Vali Salih Ayhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Sivas milletvekilleri İsmet Yılmaz ve Semiha Ekinci, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Demir Grup Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve davetliler katıldı.

SPORCULARLA SOHBET ETTİ

Bakan Kasapoğlu, alanda bulunan çeşitli branşlardan sporcularla da bir süre sohbet etti. Kasapoğlu ayrıca, Bisiklet, Floor Curling, Muay-Thai, Bocce, Okçuluk, Eskrim, Halter ve Wushu gibi spor dallarında yapılan etkinlikleri de izleyerek antrenörlerden bilgiler aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!