USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ın Geleceği Parlak Olacak

Sivas’ın Geleceği Parlak Olacak

Sivas’ın Geleceği Parlak Olacak
06-12-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Sivas’ta, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın 120. kuruluş yılı etkinliklerine katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Programda ev sahibi olarak konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken her zaman doğrunun yanında olduklarını belirterek, “Sayın Genel Başkanım size de ilettiğimiz sorunlarda da bize her zamsan destek olarak yanımızda oldunuz. Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza bizim size ilettiğimiz, ilimiz için ülkemiz için çok önemli konular oldu. Allah razı olsun sizden çok teşekkür ediyoruz. Her mecrada ilimizin üyelerimizin hakkını savunduk. Gerek yerelde gerek ulusalda sesimizi duyurduk, haddimizi bildik yerimizi bildik. Ama hiçbir zaman yanlışın yanında olmadık, doğru bildiğimizin yanında olduk.” dedi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında Sivas’taki oda başkanları ile iftihar ettiğini belirterek, “İstiklal mücadelesinin ve bağımsızlık ateşinin doğduğu, yiğit insanların, Yiğidoların şehri Sivas’ta, aranızda bulunmaktan şeref duyuyorum.  Yine bu vesileyle, içinde bulunduğumuz bu güzel kültür merkezine ismini vererek, kadirşinaslığınızı ve vefanızı gösterdiğiniz, Sivas’ın çok kıymetli evladı ve değerli dostum Muhsin Yazıcıoğlu’nu da, şehadete yürüyüşünün 12. yılında, rahmetle anmak istiyorum. İmanı, vatanseverliği, mücadelesi, dürüstlüğü ve güzel ahlâkıyla, o gerçek bir 'Alperen' idi. Tüm hayatını, ideallerine nasıl vakfettiğine ve siyaseti nasıl 'Allah rızası' için yaptığına bizzat şahit oldum. Böylesine samimî bir mücahide, vatan ve millet sevdalısı bir lidere de, ancak 'şehadet şerbeti' yakışırdı. Allah, tüm Sivaslılardan, geçmişlerinizden, razı olsun. Allah hepsinin makamlarını cennet etsin. Bugün Sivas için ayrıca özel ve anlamlı bir gün. Sadece camiamızın değil, ülkemizin de en köklü geçmişe sahip kurumlarından birinin, Sivas TSO’mızın 120. kuruluş yıldönümünde bir aradayız. 120 yılın getirdiği deneyim ve saygınlığı, devamlı güçlendirdiği kurumsal yapısı, hayata geçirdiği projeleri ve Sivas’a kazandırdığı çalışmalarla, hepimiz Odamızla gurur duymalıyız. Daha nice güzel hizmetleri gerçekleştirmeleri temennisiyle, başta Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken kardeşimi, Yönetim Kurulunu ve Meclisini, Genel Sekreterimizi, Odamız mensuplarını ve dünden bugüne emek verenleri yürekten tebrik ediyorum. 120 yıllık bu tarihi çınara başarı dolu nice yıllar diliyorum. Burada gördüğüm bir diğer güzel olay daha var. Valimiz, Belediye Başkanımız, Oda-Borsa Başkanım hep bir arada. Sivas’ın kalkınması, için el el vermiş durumdalar. Sivas’a değer katan her işe sahip çıkıyor, destekliyorlar. Yönetimde temel ilkesi, ortak aklı egemen kılmak olan, genç ve dinamik bir valimiz, Sayın Salih Ayhan var.  Yerel yönetimde, Sivas modelini getiren, Sivas’ın başarı hikâyesini yazmaya odaklanmış, iş dünyamızla el ele vermiş, bir belediye başkanımız, Sayın Hilmi Bilgin var. Gayretli ve çalışkan Odamız ve Borsamız var. İşte hep birlikte, ‘Ortak akıl çalıştayı’ yaparak, Sivas’ı nasıl öne çıkarırız diye düşünüyor ve çalışıyorlar. Yani mesele Sivas olunca, tüm Sivaslılar bir ve berabersiniz. Bir yerde birlik varsa, sırtınız yere gelmez. Marka şehir olmanın formülü de bu zaten” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası be Sivas Ticaret Borsası ile iftihar ettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu; “Bir defa, her ikisi de akredite, 5 yıldızlı Oda-Borsa. Yani sizlere Avrupa standardında hizmet sunduklarını tescil ettirdiler. Bunu da biz değil, uluslararası akreditasyon kurumları verdi. Yine, Mustafa Eken Kardeşimle, Ankara’da, Ticaret-Sanayi Odaları Konseyinde birlikte çalışıyoruz.  Yani 81 ilde Tüccar ve Sanayiciyi birlikte koordine ediyoruz.  Kendisi ayrıca Ar-Ge ve İnovasyon kurulumuzda da yer alıyor. Buradaki çalışmalarını ayrıca yakından takip ediyorum.  Sivas’ı hem bir sanayi şehri, hem tarım şehri de ve hem de turizm şehri yapmak üzere verdiği emeği ve yaptığı çalışmaları görüyorum. İşte en son, TOBB Ekonomi Şurasında, Cumhurbaşkanımızdan bizzat talep edip, takip ettiği, Demirağ OSB’yi de Sivas’a kazandırdı. Sivas’ın yerel değerlerine de sahip çıkıldı. Sivas katmeri, köftesi ve turşusuna coğrafi işaret sağlandı. Coğrafi işaretli ürünlerinizi, e-ticaret yoluyla, ülke çapında tüketiciye ulaştırmak için de, altyapı çalışmaları başlatıldı. Böyle gayretli, azimli, vizyoner bir Oda Başkanımız olmasıyla da iftihar ediyorum” dedi.

“Sivas bir cazibe merkezi ve büyükşehir olma yolunda hızla ilerliyor” diyen Hisarcıklıoğlu, “Yatırımcılar, bu birlikteliğe, bu uyuma, Sivas’ın parlak geleceğine güvensin. Hiç çekinmeden burada yatırımını yapsın. Sivas’ın cazibesi artıyor. Sivas’ın geleceği de, geçmişi gibi parlak olacak inşallah. Bunun için de, Karadeniz ile Akdeniz’i, Sivas üzerinden bağlayacak yol bitirilmeli.  Bu sayede Sivas denize bağlanacak, limana kavuşacak. Sivas’ın ihracat yapması da kolaylaşacak. Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı da artık tamamlanmalı. Böylece Sivas, hem kuzeyi ve güneyi, hem de doğuyla batıyı birbirine bağlayan merkez haline gelmeli. Aslında daha çok konu var ama müsaadenizle burada bitireyim. Peki, sıkıntılar da yok mu, elbette var. Buradan çıkınca, Oda ve Borsamızla müşterek istişare toplantısı yapacağız. Sizlerin sıkıntılarını ve taleplerini görüşeceğiz. Sonra da bunları Ankara’da ilgili yerlere ileteceğiz. Oda ve borsa başkanlarımla birlikte de takibini yapacağız. Ama hepsinden önemlisi, şunu özellikle vurgulamak istiyorum: Birlik ve beraberlik içinde olursak, tüm bu sıkıntıları aşarız. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Şimdi, Sivaslı başarılı müteşebbis kardeşlerimizi ödüllendireceğiz.  Bu güzel organizasyonu tertip edenlere, başta Sivas Odamız olmak üzere tekrar teşekkür ediyorum. Allah emeklerinizden razı olsun. Bugün yine doğru bir iş yaparak, Sivas’a değer katanları, yani Sivas’ın yıldızlarını ödüllendiriyorlar. Zaten marifet iltifata tabi olmalı. Hepinizle iftihar ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program sonunda vergi rekortmenlerine ödül takdim edildi. Etkinlik Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseri ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!