USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslılar İş İstiyor--Video

Sivaslılar İş İstiyor--Video

Sivaslılar  İş İstiyor--Video
16-12-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu´nda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Yiğidoların teşvik müjdesi beklediklerini ifade etti.

2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ile 2018 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanun teklifinin Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu ve Helal Akreditasyon Kurumu bütçeleri üzerine söz alan Milletvekili Özyürek, Genel Kurul´a katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´tan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´ne özel teşvik sağlanacak kararnamenin bir an önce imzalanmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bu yıl Şubat ayında ilimizde gerçekleştirdiği mitingde Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nin özel teşvik kapsamına alınacağını müjdelediğini kaydeden Milletvekili Özyürek, bu konuda kararnamenin imzalanmasını beklediklerini ifade etti.

Milletvekili Özyürek, ?Sayın Bakanıma bir şey ifade etmek istiyorum, Sayın Varank Bey´e. Sayın Bakanım, Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas´ın özel teşvik kapsamına alınacağı müjdesini Sivas´ta bize vermişti, kararnamenin imzalanacağını söylemişti. Henüz Sivas´la ilgili bir gelişme yok. Biliyorsunuz, Sivas gerçekten önemli bir şehir. Bizim denizimiz yok, turizm alanında çok önemli yerlerimiz olmayabilir ama unutulmasın ki Sivas, Selçuklu İmparatorluğu´nun başkentliğini yapmış, Osmanlı´nın kuruluşunda önemli bir rol oynamış, en önemlisi de 4 Eylül Sivas Kongresi´ne imza atmış bir şehirdir. Bugün baktığımızda, medresesiyle, konaklarıyla, hanlarıyla, hamamlarıyla, Çifte Minare´siyle ve Divriği Ulu Camisi´yle bir tarih vardır burada. Bu yüzden de, gerçekten, Sivas´ın işe ve aşa ihtiyacı vardır. Sivas´ın nüfusunun gittikçe çoğalmakta olduğunu, her yıl göçün gittikçe artmakta olduğunu görmekteyiz.Bunu sizden önemle rica ediyoruz çünkü Sivas´ın Yiğidoları sizden bu müjdeli haberi bekliyor. Sayın Bakanım, lütfen artık bu kararnameyi imzalayın, Sivas´ın Yiğidolarına bu müjdeli haberi biz de sizin sayenizde verelim ve sevindirelim? dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte, Ticaret Bakanlığı´nın 2 farklı bakanlığın birleştirilmesiyle dış ticaret gümrükleri ve iç ticaret idarelerini aynı çatı altında bir araya getirdiğini kaydeden Milletvekili Özyürek, ?Ticaretin hem güvenli hem de kaliteli bir şekilde yapılması, gümrük ve ticaret politikalarının başat unsurudur. Ülkemiz için, Bakanlığın bu unsuru göz ardı etmeden çalışmalarına devam ediyor olması memnuniyet vericidir. Ülkemizdeki iş ortamını güven olgusuyla geliştirirken dış ticaretimizin de ülkemizin büyümesine daimî olarak katkı sağlaması küçük işletmelerin, esnaf, sanatkâr ve kooperatiflerin imkânlarını her zaman bir adım ilerisine taşımak ve güçlendirmek önem teşkil etmektedir. Verilere göre şu an 1 milyonu aşkın esnaf ve sanatkârlarımızın varlığı ülke ekonomisi içerisinde gelişmelere yön verebilecek bir kesimi göstermektedir. Esnafımızın milli ticaret içerisindeki değeri göz ardı edilmeden, mesleki eğitim sistemi geliştirilmeli ve mensubiyet bilinciyle strateji oluşturularak esnafımıza güven verilmelidir. Böylece, esnafımızın verimliliğini artırmak adına bir adım atılmış olacaktır. Zira bizim için esnaf ve sanatkârlarımızın faaliyetlerini desteklemek aynı zamanda yerel olanı desteklemektir. Bu alanda sosyal refahı sağlamak ve korumak adına istihdamlarının artırılması, gelir dağılımında ki dengesizliklerin bir ivmeye ulaştırılması ve yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması için eylem planları geliştirilmelidir. Ticaret Bakanlığımızın bu husustaki çalışmaları umut vericidir. Ancak esnafımızın taleplerini de dile getirmenin gerekliliğiyle SGK prim oranı düşürülmeli ve SGK prim gün sayısı ile emekli aylıkları arasında eşitsizlik giderilmelidir. Bir diğer husus, ticaretin kolay ve hızlı bir şekilde sürdürülebilir olması ülkemiz için elzemdir. Küreselleşen ve dijitalleşen günümüz dünyasında Ticaret Bakanlığının geliştirmiş olduğu, ticaretin elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilebiliyor ve daha fazlası için alt yapı oluşturuluyor olması ülkemiz ticaretini daha da ileriye taşıyacaktır. Ülkemizin sanayi alt yapısı ve beşeri sermayesinin bir arada varlığı dış ticarette ülkemizi önemli bir konuma getirmiştir. Küresel ekonomi içerisinde tahrip almamak için çağın gerekliliklerini takip etmeli ve ihracatın sürdürülebilirliğine dikkat edilmelidir? ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Eken, MHP Milletvekili Özyürek´e  Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´ne teşvik verilmesi konusunda gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

TSO meclis toplantısında konuşan Başkan Eken, ?Milletvekilimiz Ahmet Özyürek´e teşekkür ediyorum. Sivas TSO´nun başlattığı seferberliğin yanında olduğunu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´a ?Sivas´ın Yiğidoları teşviki´ bekliyor şeklinde bir konuşma yaparak Sivas´ın teşvik kapsamına ne zaman alınacağını gündeme getirmiş. Diğer vekillerimiz de bu konuda emek harcıyor, konuyu yakından takip ediyor. Ben tüm vekillerimize teşekkür ediyorum. Sivas ile ilgili kim, hangi partili olursa olsun biz ona teşekkür ederiz. Sivas´a sahip çıkmanın zamanı, Sivas´ı büyütmenin zamanı. 45 bin işsiz var. Nasıl düşecek bu sayı, yatırımcı buraya geldiğinde, teşvikler arttığında düşecek? açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!