USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİYASİLERDEN İDAM DEĞERLENDİRMESİ

SİYASİLERDEN İDAM DEĞERLENDİRMESİ

SİYASİLERDEN İDAM DEĞERLENDİRMESİ
05-07-2018 06:00
Google News


-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İl Başkanı Özkan Turan Navruz, ?Türkiye Cumhuriyeti yasalarında idam zaten vardı. Biz parti olarak, kurumsal kimlik olarak idamın yasalarımızda olmasını istiyoruz. Bu noktada da idam yasasının çıkmasını destekliyoruz? dedi.

-Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Uğur Bulut, ?İdam örfümüzde de inancımızda da var. İdam kesinlikle gelmeli. Andımızı okurken; ?İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak´ diyoruz. Bu ilkenin yerini bulması için kanunla da altyapısının doldurulması lazım. Bunun da yolu idamdır. Biliyoruz ki kucakta taşınan tabut omuzda taşınan tabuttan daha ağırdır? dedi.

-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yılmaz Coşkun; ?İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır? dedi.

-Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Çetinkaya, ?İdam yasası kaldırılırken hata edildi. Çıkması lazım. Niye? İdam yasasının olmaması sebebiyle Türkiye´de maalesef çocuk istismarı da fazlalaştı. Saadet Partisi olarak çıkmasından yanayız? dedi.

Fatih TABUR

Ülkemizde son günlerde artan çocuk istismarı olaylarının ardından tekrar gündeme gelen idam konusunu parti il başkanlarına sorduk. Gazetemizin de çağrıda bulunduğu çocuk tecavüzü ve cinayeti failleri ile ülkenin birliğine darbe vurmak isteyen teröristlere karşı  idam yasasının gelmesi önerisine ilişkin konuşan parti il başkanları bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

?İDAM YASASININ ÇIKMASINI DESTEKLİYORUZ?

Ülkemizde yakın zamana kadar idam yasasının zaten olduğuna dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İl Başkanı Özkan Turan Navruz, ?2001 yılında 116 MHP milletvekilinin ?hayır´ oyuna rağmen diğer partilerin ?evet´ oyuyla anayasamızdan çıkartıldı. 2004 yılında da terör suçlarının haricindekiler çıkartıldı. Biz zaten parti olarak, kurumsal kimlik olarak idamın yasalarımızda olmasını istiyoruz. Bu noktada da idam yasasının çıkmasını destekliyoruz? dedi.

?EBEVEYNLER TEDİRGİN?

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ´ın ?kimyasal hadım? önerisinin çözüm olmayacağını savunan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Uğur Bulut ise ?Bunun karşılığı idam olmalı? yorumunda bulundu. İl Başkanı Bulut; şu şekilde konuştu: Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ´ın yapmış olduğu açıklama tatmin edici değil. Kimyasal hadım olayı çözüm değil. Bunun karşılığı idam olmalı. Gerek terör suçlularına gerekse de bu tür  sapıklara idam gelmeli. Ebeveynler çok tedirgin. Çocuklarını parka bırakırken, okula gönderirken tedirgin. Mustafa Kemal Atatürk; ?Vatanı korumak çocuklarımızı korumakla başlar´ diyor. Andımızı okurken; ?İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak´ diyoruz. Bu ilkenin yerini bulması için kanunla da altyapısının doldurulması lazım. Bunun da yolu idamdır.  Önümüzdeki günlerde BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici idamla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne (TBMM) bir önerge verecek. Çocuk sahibi olan, torun sahibi olan milletvekillerinin bu önergeyi desteklemesini istiyorum.?

?KUCAKTA TAŞINAN TABUT

OMUZDA TAŞINAN TABUTTAN AĞIRDIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?Meclis, idam kararı verirse onaylarım? sözünü anımsatan İl Başkanı Bulut, ?Aslında Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz´dan sonra topu göğsünde yumuşattı. Buradan top taca değil kaleye atılmalı. Topu kaleye atacak birileri lazım.  Bozdağ´ın açıklaması topu taca atmaktır, topu kaleye atmak lazım. Biliyoruz ki kucakta taşınan tabut omuzda taşınan tabuttan daha ağırdır. Huzuru, güveni tesis edeceksek bunun çıkması lazım? açıklamasında bulundu.

?İDAM CEZASI SORUNLARI ÇÖZMEZ?

Çocuk istismarı konusunun her geçen gün daha vahim bir hal aldığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun da ?Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır. Cezaları artırmak ve  istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır.
Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlemeli, çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çocuk istismarlarının araştırılması ile ilgili verilen önergemiz geçen dönem iktidar partisi AKP´nin oyları reddedilmiştir. İdam konusunda ise biz evrensel hukukun gereğine inanıyoruz ve onun yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz idama karşıyız. Yargının her gün tartışma konusu olduğu ülkemizde idam cezası sorunları çözmez. Ülkemizde idam cezası uygulanmış olsa idi FETÖ terör örgütünün kumpasıyla suçsuz ve haksız  içeri atılan Ergenekon ve Balyoz mağdurları idam edilmiş olurdu? değerlendirmesinde bulundu.

?ÇIKMASINDAN YANAYIZ?

?Şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devlet başkanı seçildi? diyen Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Abdullah Çetinkaya ise ?Hükümette çoğunluk var. Başkalarına başvurmaya gerek yok. Yetki ellerinde. İdamın elbette çıkması lazım. İdam yasası kaldırılırken hata edildi bir kere. Çıkması lazım. Niye? İdam yasasının olmaması sebebiyle Türkiye´de maalesef çocuk istismarı da fazlalaştı. Saadet Partisi olarak çıkmasından yanayız? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!