USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?SÖZÜMÜZÜN BAŞI DA SONU DA EVET OLACAK?

?SÖZÜMÜZÜN BAŞI DA SONU DA EVET OLACAK?

?SÖZÜMÜZÜN BAŞI DA SONU DA EVET OLACAK?
13-02-2017 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. İlk olarak Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen toplantıda konuşan Ağbal, Valilik ziyareti ve iş adamlarının katılımıyla düzenlenen cazibe merkezi Sivas toplantısına katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen danışma meclisi toplantısına Bakan Ağbal´ın yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkan vekili Erdal Karaca, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, ?Bugün Sivas´a soğuk ve karlı bir günde geldik. Her taraf çok güzel. Hava soğuk ama insanların sıcaklığı beni çok etkiledi. Bugün burada Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısını icra ediyoruz. Önemli bir referandum sürecinden geçiyoruz. TBMM´de Anayasa değişikliği oylanıp kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanımız da bu değişikliği uygun görerek, imzaladılar. Bununla birlikte seçim takvimi oluştu. İnşallah 16 Nisan tarihinde ülke olarak önemli referandum oylamasına gideceğiz. Ben şimdiden bu oylamanın memleketimize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? dedi.

?SÖZÜMÜZÜN BAŞI DA

SONU DA EVET OLACAK?

Önemli bir referandum sürecinden geçildiğini ifade eden Ağbal, referandum takviminin 16 Nisan olarak belirlendiğini hatırlatarak ?İnşallah 16 Nisan´da ülke olarak önemli bir referandum oylamasına gidiyoruz. Memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini, ´evet´lerle coşmasını bekliyorum. Artık dilimizden ´hayır´ kelimesi çıkacak ama sözümüzün başı da sonu da ´evet´ olacak. İnşallah huzur, kardeşlik, barış, sükunet içerisinde bir referandum süreci olur? dedi.

Sözün artık millete olduğunu dile getiren Ağbal, şunları kaydetti:

?İnşallah Sivaslı, Tokatlı, Erzincanlı, Bayburtlu, Gümüşhaneli ve bütün Türkiye evelallah ´evet´ diyecek. Referandum oylaması gerçekten ülkemizin geleceği açısından önemli. Türkiye son 15 yıldır olağanüstü bir gelişme gösterdi. Son 15 yıldır da ne zaman sandığı vatandaşın önüne koyduysak vatandaş her şeyin doğrusunu her zaman takdir etti. İnanıyorum ki 16 Nisan´da referandum sandığı milletin önüne konulduğunda yine vatandaş bu millet için en doğru olan, en hayırlı olanı seçecek, ´evet´ diyecek.?

?ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ?

Ağbal, yeni Türkiye´ye yepyeni bir başlangıç yapılacağını, son 14 yılda sağlanan bütün gelişmelere önemli bir başlangıç yapmanın arefesinde olunduğunu dile getirdi.

Referandum oylamasının, esas itibarıyla Türkiye´de bir yönetim sisteminde değişiklik öngördüğünü, iddia edildiği gibi partilerinin ne rejimle ne de Cumhuriyet´le bir sorunu olduğunu vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti:

"Ama bizim sorunumuz baştan beri söylüyoruz, demokrasi, demokrasinin güçlendirilmesi, bütün sözlerin üzerinde tek sözün milletin olması, sözü milletin söylemesi. Bu açıdan inşallah bu referandum Türkiye´de demokrasiyi güçlendirecek. Bu referandum milletin demokrasiye sahip çıktığı önemli bir başlangıç olacak. Yine bu referandum Türkiye´nin başarı hikayesine başarılar katan yeni bir başlangıç olacak. O açıdan bu referandum sürecinde kim ne derse desin gerçek olan bir şey var ki, Türkiye eğer bu başarı hikayesine devam edecekse inşallah bu referandumdan ´evet´le çıkacağız. Buna da mecburuz. Neden? Demokrasi ve hukuk devleri geliştikçe ülkeler büyüyor gelişiyor ve kalkınıyor. Türkiye 14 yılda büyüyüp kalkındıysa, geliştiyse AK Parti hükümetlerinin 14 yıl boyunca bu ülkede demokrasiyi güçlendirmesi sayesinde olmuştur.

Atılması gereken son bir adım var. O adım demokrasinin iyice taçlandırılacağı, güçlendirileceği bir adım. Burada Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye yeni bir sistem kuruyoruz. Sistem önemlidir. Bir ülkede yönetim sistemi o ülkenin kalkınıp kalkınmadığını iyiye gidip gitmediğini belirler. O açıdan bakıldığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olarak ifade ettiğimiz ve vatandaşın bugün önüne koyduğumuz değişiklik Türkiye´yi ileriye doğru taşıyacak değişikliktir.?

?EKONOMİDE ÖNEMLİ

KARARLAR ALDIK?

Maliye Bakanlığı olarak yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Bakan Ağbal, ?Hükümet olarak gerek istihdamın artırılması, gerek işsizliğin azaltılması, esnafımızın sorunlarının giderilmesi için birçok kararı arka arkaya aldık, almaya da devam ediyoruz? dedi.

Ekonomide de önemli kararlar alındığını anlatan Bakan Ağbal, ?Hükümet olarak gerek istihdamın artırılması, gerek işsizliğin azaltılması, esnafımızın sorunlarının giderilmesi için birçok kararı arka arkaya aldık, almaya da devam ediyoruz. Son 14 yıla baktığımızda Türkiye ekonomik olarak gerçekten önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar büyüdü, gelişti? diye konuştu.

Global krize rağmen son 8 yıldır 6,5 milyon insana ilave istihdam sağladıklarını kaydeden Ağbal, Türkiye´nin her tarafının şantiye konumunda olduğunu bildirdi. Ağbal, son 14 yıldır ekonomide önemli gelişmeler sağlandığını, bunları artırarak devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

?15 TEMMUZ SÜRECİ

EKONOMİYİ ETKİLEDİ?

15 Temmuz´da yaşanan FETÖ´nün darbe girişimine de değinen Ağbal, şunları söyledi:

?15 Temmuz alçak darbe girişimi ekonomide de bir miktar olumsuz etkiler meydana getirdi. Özellikle darbe girişimi sonrasında oluşan birtakım sıkıntılar birçok alanda etkili olduğu gibi ekonomide de bazı olumsuzlukları beraberinde getirdi. 2016´nın son çeyreğinde ekonomide bir yavaşlama oldu. Bunu mutlaka tersine çevrilmesi ve Türkiye´nin bu yüksek büyüme hikayesinin devam ettirilmesi gerekiyordu. Bu anlamda çok sayıda karar aldık. Özellikle küçük esnafımızı ilgilendiren sanayicilerimizi, iş adamlarımızı, vatandaşlarımızı ilgilendiren son derece önemli kararlara imza attık.?

?ESNAFA 50 BİN TL

FAİZSİZ KREDİ?

Maliye Bakanı Ağbal, vatandaşlara ve iş adamlarına çağrıda bulunarak, 2017 yılında işe alınacak her yeni işçinin, bütün vergisi, fonu ve priminin devlet tarafından karşılandığını anımsattı.

Müracaat eden esnafa bankalar üzerinde 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceğini de kaydeden Ağbal, "Esnafımız 20 Şubat´ta kadar müracaat edebilecek, 27 Şubat´ta inşallah sonuçları açıklayacağız. Bizim isteğimiz bütün başvuranları ve şartları taşıyanları bundan yararlandırmak. 250 bine yakın esnafımız uygulamadan yararlanacak." dedi.

Bakan Ağbal, esnafa birçok kolaylıklar sağladıklarına işaret ederek, "Maliye Bakanlığı olarak yeniden yapılandırma kanunu yaptık. Burada milyonlarca esnafımız vergi dairesine, sosyal güvenlik dairesine olan prim ve vergi borçlarını yapılandırmış, 36 aya kadar taksitlendirmişti. Burada da yine ocak, şubat ve mart ayında taksitler ödenecekti. Hükümet olarak bir değerlendirme yaptık içinde bulunduğumuzu koşullar itibariyle esnafımızın ödenmesi gereken taksitlerini mayıs ve haziran ayına erteledik." ifadelerini kullandı.

?KDV VE ÖTV´Yİ DÜŞÜRDÜK?

Mobilyada KDV´yi düşürdüklerini, beyaz eşyada ÖTV´yi indirdiklerini de anımsatan Ağbal, vatandaşları alışveriş yapmaya davet etti.

Bakan Naci Ağbal, "Esnaf ahilik fonu kanun teklifini Meclise sunduk. Dolaysıyla inşallah bu sistem kurulduktan sonra bir esnafımız herhangi bir şekilde dükkanın kapatmak durumunda kaldığında aynı işsizlik sigortası fonunda olduğu gibi iş yerini kapattıktan sonra bu ahilik fonundan kendisine ödeme yapılacak. Bu da esnafımız için büyük kolaylık. Esnaf darda kaldığında devlet elini uzatacak, iyi gününde de esnaf bir miktar katkıda bulunacak. Devlet olarak biz de aynı sandığa para vereceğiz. Esnafımızı zor duruma düştüğünde develet olarak belirli bir süre ödeme yapacağız. Ahilik fonu bütün esnaflarımıza hayırlı olsun? dedi.

?ARTIK SÖZ MİLLETİN?

Danışma Meclisi´nde konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de Referandum sürecine değinerek, 16 Nisan tarihinde milletin tercihini yapacağını anımsattı.

Bilgin, ?16 Nisan´da inşallah bir halk oylamasında Türkiye´nin ve dünyanın kaderini değiştirecek bir seçim yapacağız. 316 AK Parti Milletvekilinin imzasıyla Genel Kurul indirilen ve Genel Kurulda da AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi´nin oylarıyla 339 oyla kabul edilen Anayasa değişiklik teklifimizi önceki gün itibariyle Cumhurbaşkanımız imzaladı. YSK seçim takvimini hazırladı. Artık karar da, yetki de, son söz de milletimizde. Milletimiz 16 Nisan akşamında ne derse başımızın üstünde yeri vardır. Biz bugüne kadar milletimizden aldığımız iradeyle, milletin verdiği yetkiyle, milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanımadan, milltimizle birlikte 79 milyona hizmet etmek için 2002 yılından itibaren gece demeden, gündüz demeden çalışıyoruz. Tek bir gayemiz var. Devletimizi güçlü kılmak, milletimizi güçlü kılmak ve insanımızı yüceltmek. 16 Nisan akşamı inşallah Türkiye´de Cumhurbaşkanlığı sistemize Sivaslı hemşerilerimizle birlikte güçlü bir evet diyeceğiz ve güçlü Türkiye´nin yolunu açacağız? ifadelerini kullandı.

Toplantının kalan kısmı basına kapalı olarak devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!