USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sultan Şehir Kara Sevdamız

Sultan Şehir Kara Sevdamız

Sultan Şehir Kara Sevdamız
12-10-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Koronavirüs sürecinde online eğitime erişimde zorluk yaşayan çocuklara, Sivas Belediyesi tarafından tablet bilgisayar desteği sağlanıyor.

Şehir merkezindeki 3 bin 560 öğrenciye verilmek üzere içerisinde aylık 30 GB internet yer alan tablet bilgisayarların ilk etabı, düzenlenen törenle dağıtılmaya başlandı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım töreni, İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Programın açış konuşmasını yaparak projenin öneminden ve hedeflerinden bahseden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ?Bugün sembolik olarak tablet dağıtımına başladık. Gelecek haftadan itibaren aylık 30 GB 12 ay taahhütlü yapılmış şekilde 2 bin öğrencimize dağıtımın gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 5 bin öğrenciye ulaşmak.? dedi.

?HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ?

?Millete karşı vazifemizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz? diyen Belediye Başkanı Bilgin; ?Sivas bizim kara sevdamız, bunu yaparken de asla ben yaptım anlayışıyla değil şehrin dinamiklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, ortak bir hedef belirleyerek ve bu ortak hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız. Bu projeye destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere, bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Hep birlikte Sivas´a değer katmaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

?SİVAS´IN GELECEĞİ EĞİTİM YATIRIMIDIR?

Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, ?Belediyemizin bu çalışması eğitim noktasında ve kurumlarımızla işbirliği noktasında Türkiye´ye örnek oldu. Ortak paydamız Sivas, Sivas´ın geleceği eğitim yatırımıdır. Tabletini alacak bütün öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Bizler her zaman sizin yanınızdayız. Size düşen tek şey çok çalışmak, sizler çok çalışarak bu şehre ve bu ülkeye olan görevinizi en iyi şekilde yerine getireceksiniz.? dedi.

?TÜRKİYE´NİN YARINLARI DAHA AYDINLIK OLACAK?

Eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde yürütülecek bir çalışma olmadığını söyleyen TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da  ?Eğitim bu ülkedeki herkesin önceliği olmalıdır. Vatandaşımız eğitim konusunda yapması gereken ne varsa yerine getirirse eğitim hedeflenen kaliteye ulaşır. Türkiye birçok alanda çok büyük mesafe kat etti. Bugün Türkiye´nin en büyük sermayesi beşeri sermayedir. Beşeri sermayeyi nitelikli kılan da eğitimdir. Ortak akılla kurumlarımızın ve velilerimizin de katkısıyla Türkiye´nin yarınları daha aydınlık olacak? ifadelerine yer verdi.

Eğitime yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Vali Salih Ayhan, ?Yol yapacağız, yatırımlar yapacağız, bina yapacağız, park yapacağız. Ancak bu nesli ihya edemezsek yaptığımız işlerin de çok anlamı olmaz. Geleceğimizin gücü yetiştirdiğimiz gençlerle alakalıdır. Belediyemizin atmış olduğu bu adım takdire şayandır? dedi.

?SİVAS, EĞİTİMDE ALTIN ÇAĞINI YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR?

Sivas Belediyesi´nin uzun vadede unutulmayacak güzel işlere imza attığını dile getiren Vali Ayhan, ?Değerlerini özümsemiş ve geçmişine saygılı ilk gençlik yetiştirmek hepimizin asli görevidir. Türkiye´de eğitim altyapı noktasında Sivas 1 numara. Sivas, eğitimde altın çağını yaşamaya da devam ediyor. Çok fonksiyonlu binalar yaptık, derslik başına düşen öğrenci sayımız 18 oldu. 6 bin 400 dersliğimiz var? şeklinde konuştu.

?SİVAS EĞİTİMDE İMRENİLEN BİR İL?

Eğitimde hiçbir mazeretin olmadığını söyleyen Vali Ayhan, ?Gece gündüz çalışacağız. Eğitim toplumsal bir konudur. Herkesin görevidir. Bütün idarecilerin görevi, eğitimdir. Sivas eğitimde imrenilen bir il oldu. Tüm kurumlarımızla bu birlikteliği gerçekleştirdik. LGS´de bunun meyvelerini aldık. Onu sürdürebilir kılmak için çalışmalarımız da devam etmektedir? diye konuştu.

SALGIN SÜRECİNDE 85 BİN VELİ ARANDI

Salgın sürecinde sürdürülen eğitim faaliyetlerinden de bahseden Vali Ayhan, ?Rehberlik hocalarımız 85 bin velimizi arayarak bilgilendirme yaptı. Çocuklarımızın eğitim konusunda geri kalmaması için çalışmalar yaptı. Türkiye´de en çok kitap dağıtan il olduk. Okullarımızı açmak için çok yoğun gayret gösterdik ama bundan sonraki süreç çok çok daha önemli. Pazartesi günü 70 bine yakın öğrencimiz ders başı yapacak. Tüm planlamamızı yaptık. Dijital imkânlardan faydalanmak zorundayız. Çocuklarımızı dijital bağımlılığa kaptırmadan yüz yüze eğitime devam etmeliyiz? dedi.

Konuşmaların ardından, okulları ve muhtarlar aracılığıyla Sivas Belediyesine başvuran öğrencilerden uygun görülenlere Vali Salih Ayhan ve il protokolü tarafından tabletleri teslim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!