USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teoriyi Pratiğe Dönüştürüyorlar

Teoriyi Pratiğe Dönüştürüyorlar

Teoriyi Pratiğe  Dönüştürüyorlar
22-11-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi, öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu iken Turizm Fakültesi´ne dönüştürülen fakülte ülke turizmine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu doğrultuda derste aldıkları teorik eğitimi pratikte uygulama imkanı bulan Turizm Fakültesi öğrencileri turizm endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap verecek, donanımlı ve her türlü yeniliğe açık şekilde yetişiyor.

Eğitim laboratuvarlarının öğrencilerin yetişmesinde büyük bir öneminin olduğuna değinen, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık, ? Öğrencilerimizin bire bir uygulama alanlarına ihtiyacı vardı. Bizim öncelik sıramız öğrencilere hizmet etmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Bununla beraber bizim de akademik çalışma yapmamız gerekmektedir. Öğrenciler deney grubunda yer alırken laboratuvarda çalışanları seyrederek acemiliklerini bir şekilde gidermiş oluyorlar. O deney grubunda yer alan kişiler tekrar mutfağa sokularak kontrol ve deney grubunun karşılaşması sağlanacaktır. Bu da bilimsel bir veri olan, akademik olarak çalışma imkânı sağlayan bir ortamdır. Zaten dikkat ederseniz yekpare olarak bütün olan 80 santimetre üzerinde cam şeklinde yapılmıştır. Herkes herkesin çalışma şeklini ve görerek uygulayarak öğrenme imkanına sahiptir? dedi.

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuğkan Şeker ise ?Fakültemizde eğitim mutfağımız, uygulama mutfağımız ve hamurhane eğitim mutfağımız var. Şu anda hamurhane eğitim mutfağında teorik aldıkları eğitimi uygulamaya yönelik şekilde el becerilerini geliştirmek üzere öğrencilerimiz ders kapsamında çalışmaktalar. Burada çıkartılan ürünleri hem kendileri hem de okulumuz adına her konuda değerlendirmekteyiz. Bunun haricinde fakültemizin mutfaklarında öğrencilerimiz hafta sonu ve hafta içi mesai saatleri dışında özel işletimlerde de çalışabilmekte. Oldukça verimli bir eğitim vermekteyiz. Hamurhanemizde unlu mamuller adına her türlü üretimi yapabilmekteyiz? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!