USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Toplu İbadet Yapmayın!

Toplu İbadet Yapmayın!

Toplu İbadet  Yapmayın!
27-04-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, 11 ayın sultanı Ramazan ayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının bağışlanma ayı olduğunu ifade eden Müftü Akkuş, Kur´an-ı Kerim´in indirildiği ay olan Ramazan´ın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bazı kısıtlamaların olduğunu anımsatan Müftü Akkuş, ?Koronavirüs salgınının getirmiş olduğu sıkıntılar neticesinde Ramazan ayını buruk idrak ediyoruz. Buruk bir Ramazan´a girdik. Bir taraftan sevincimiz var, Ramazan ayı 11 ayın sultanı. Bu vesileyle öncelikle halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Maalesef salgın dolayısıyla camilerimizde cemaatimiz yok. Topluca ibadet edemiyoruz. Etmememiz de uygundur çünkü yetkililer bunun olmaması gerektiğini sürekli vurguluyor. Bizim de ilim adamlarının ifadelerine, Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatlarına uyma zorunluluğumuz var. Çünkü burada bir vebal söz konusudur. Eğer biz ilim adamlarının talimatlarına uymazsak sağlık çalışanlarımızın, emniyet güçlerimizin, Vefa Sosyal Destek grubunda çalışanların, din görevlilerimizin yani toplumun tüm kesimlerinin veballerini de yükleniriz. O manada dikkat etmek lazım, bir araya gelmemeye çalışmak lazım. Ramazan geldi, ?teravihleri topluca kılalım´ gibi düşüncelere girmemek lazım. Camilerimiz açık. İnsanlarımız camilerimize ferdi olarak giderek ibadetini yapabilir ama cemaat olmamak lazım? uyarısında bulundu.

FETVA HATTI DEVREDE

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın  talimatları doğrultusunda Sivas İl Müftülüğü olarak birtakım tedbirler aldıklarını kaydeden Müftü Akkuş, ?Bu tedbirlere de değinmek istiyorum. Alo 190 fetva hattımız sürekli aktif durumda. Yani vatandaşlarımız istediği takdirde fetva hattını arayarak orada kafalarına takılan soruları ya da öğrenmek istedikleri hususları sorabilirler. Bizim hem hanım görevlilerimiz hem de erkek görevlilerimiz görev başında. Bu hattımız sorulacak sorularımıza cevap olabilecektir inşallah. Bunun yanında toplu namaz kılamıyoruz, kılmıyoruz. Başkanlığımızın ve dünyadaki tüm İslam alimlerinin de ittifak ettiği konu. Çünkü bu salgın sağlığı etkiliyor. Sağlığı etkilemesi nedeniyle buna dikkat edilmesi lazım. Camilerde namaz kılmıyoruz. Evlerimizde çocuklarımızla, eşlerimizle bir arada ibadetlerimizi yapacağız inşallah. Mukabelelerimiz müftülüğümüzün sosyal medya hesapları üzerinden devam ediyor. Bunun yanında yine hafta içi her gün saat 11.00´da sosyal medya hesaplarımız üzerinden ?Bir konu bir konuk, Ramazan bereketi´ adı altında sohbetler devam edecek. İnşallah herhangi bir problem çıkmayacak? ifadelerini kullandı.

?RAMAZAN AYINI İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM? 

Ramazan ayının önemine dikkat çeken Müftü Akkuş, ?Ramazan ayını değerlendirmek lazım. Allah Teala malum belli zamanları diğerlerinden farklı kılmış. Ramazan´da öyle. Kur´an-ı Kerim ismi geçen tek ay. Bir de kendisinde Kur´an-ı Kerim´in indiği ay. Kur´an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Bu ay çok önemli. Ramazan ayı bağışlanma ayıdır. Koronavirüs salgınından dolayı evlerimizle ailemizle beraberiz. Bu arada bir muhasebe yapsak, çocuklarımızla kitap okusak, geleceğe yönelik ibadetlerle ilgili sahih kaynaklardan çocuklarımızı yetiştirebilsek, onlarla namaz kılabilsek çok güzel olur. Kur´an-ı Kerim´i  anlayalım. Kur´an-ı Kerim mümine gönderilen bir yazılımdır. İnsan eşrefi mahlukattır. O varlığın dünyada yönünü tayin etmesi için kendine gönderilen yazılıma uygun davranması gerekir? şeklinde konuştu.

TEMİZLİK DİNİNİ YARISI

Koronavirüs salgını vesilesiyle binlerce insanın öldüğünü anımsatan Müftü Akkuş, ?Bizim memleketimizde de vefat  eden oldu. Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Bu noktada şu hususa değinmek istiyorum: Bir mümin günde 5 defa abdest alsa her bir seferde ellerini, yüzünü, burnunu temizliyor. İslam´ın emri yemekten önce-sonra ellerini yıka. Yani temizlik dinin yarısı. Müthiş bir şey. Bugünkü yaşadığımız koronavirüs sebebiyle yapmamız gerekenler ilim adamları tarafından sayılıyor. Dinimiz  bin 400 sene önce  bunu getirmiş? dedi.

DİN GÖREVLİLERİ KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

İnsanlığın koronavirüs salgınıyla imtihan olduğu bu günlerde Sivas Valiliği tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarında, din görevlilerinin de etkin bir şekilde görev aldığının altını çizen Müftü Akkuş, ?Kimler çalışamıyor? Kronik rahatsızlığı olan kardeşlerimiz. Şu ana kadar bizim görevlilerimiz Sivas özelinde 10 bin kişiden fazla insana ulaştı. Her kademedeki görevlilerimize teşekkür ediyorum. Valilimiz, bu iş başladığında bize bir liste gönderdi. ?Şu insanlar önemli. Evden çıkamıyorlar, bunları görevlilerinize zimmetleyeceksiniz, ihtiyaçlarını giderecekler´ denildi. Biz de bunu yaptık. Sadece bu değil. Görevlilerimize, 10´ar yaşlımızla ilgilenmeleri gerektiğini ifade ettik. Formlarını doldurup bize aylık gönderiyorlar. Bazı yerlerde daha az kişi var; onlar o kadar insanla ilgileniyorlar. Bakın neler oldu? İnsanlar çıkıp tarlasını süremiyor, görevlimiz gidip tarlasını sürüyor. Çatısı su akıtıyor, onu tamir ediyor. Duvarı yıkılan kişinin duvarını örüyor. Yaşlı insanların evlerinde temizlik yaptılar, hayvanlarını otlattılar. Memleketin tüm köşesinde bizim görevlilerimiz var. Bunu vazife olarak verdik yerine getiriyorlar.  ?Biz Bize Yeteriz Türkiyem´ kampanyasına da tüm görevlilerimiz katıldı. O da ulaştırıldı yerlerine. Din görevlilerimiz şu anda çalışmalarına devam ediyor? ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!