USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tüm Okullar Sertifikalandı

Tüm Okullar Sertifikalandı

Tüm Okullar Sertifikalandı
16-11-2020 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında 27 Temmuz´da ?Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü´ imzalandı.

Söz konusu protokol kapsamında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alındı. Program kapsamında Sivas´taki tüm okullar gerekli şartları yerine getirerek bu sertifikayı almaya hak kazandı.

?Okulum Temiz Projesi? belge dağıtım programı, Valilik Ek Bina Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Programa Vali Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, il müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, sertifikalandırma süreci hakkında bilgi vererek, okullarda devam eden Covid-19 tedbirleri ile ilgili de katılımcılara bilgilendirdi.

EĞİTİM CAMİASININ

HİZMETİNDEYİM

Eğitim camiasının Sivas´ta her zaman yük olan değil, yük alan bir yaklaşımla devletine, milletine hizmet ettiğini ifade eden Vali Salih Ayhan, ?Eğitimcilerimiz, sadece iyi günde değil, kötü günde de ?Nasıl faydalı olabilirim´in endişesini yüreğinde hissetmektedir. Salgının ilk günlerinden itibaren fedakâr öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ?Kim var?? diye sorulduğunda, Üstat Necip Fazıl´ın ifadesi ile sağına ve soluna bakmadan fert fert ?Ben varım!? diyen ses olmuş, ?Benim olmadığım yerde kimse yoktur.? düsturuyla, verilen görevi en ön safta omuzlamışlardır. Yapılan çalışmaları ben de bizzat takip ediyor, okul ziyaretlerimde ve her fırsatta eğitimcilerimizin hizmetinde oluğumu dile getiriyorum? ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİMİZİ HER

ALANDA YETİŞTİRİYORUZ

Spordan, müziğe öğrencileri her alanda hayata hazırladıklarının altını çizen Vali Ayhan, ?Kısa sürede ilimiz genelinde robotik kodlamadan, görsel sanatlara, müzikten, yabancı dile ve zeka oyunlarına 30´dan fazla atölye kurduk, 10 Montessori uygulama sınıfı açtık, Yetenek Merkezi gibi bir şaheseri şehrimize kazandırdık. ?Spor Sivas Projesi´ ile bedenen, ?Sanat Sivas´ projesi ile ruhen güçlü nesiller yetiştirmeye çalışırken ?KÖPRÜ´ projesi ile de geleceğimiz olan öğrencilerimizi akademik yönden destekledik. Her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ?Sivas İçin Kitap Vakti? etkinliği bile, tüm şehrin adeta bir kitap sofrasında bir araya gelmesi yönüyle sembolik anlamı olan bir çalışmadır? dedi.

OKULLARIN AÇIK OLMASINI

ÇOK ÖNEMSİYORUM

Eğitimde kaybedilecek bir saniyenin ileride çok daha büyük toplumsal sorunlara yol açacağına inandığını belirten Vali Ayhan, ?Salgın döneminde okulların kapanmasına en çok üzülen kesimin eğitimciler olduğunu bizzat müşahede ettim.  Eğitimcilerimizin okulların açılması yönündeki kararlı duruşu ile okullarımız peyderpey öğrencilerine kavuşuyor. Ben okulların açık olmasını çok önemsiyorum. Her fırsatta şu hususları yüksek sesle ifade ettim; okulların açılması, kontrolsüz bir şekilde sokaklarda dolaşan öğrencilerin takibini kolaylaştırmakta ve onlara salgın sürecinde davranış bilinci kazandırmaktadır. Yine okulların açık olması öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlamakta ve öğretmenlerimizin itibarsızlaştırılasına fırsat vermemektedir. Aslında okulların açılması, öğrencilerin güvenli alanlara sevki anlamını taşımaktadır? diye konuştu. 

Dağıtımı yapılan sertifikaların okullara hayırlı olmasını dileyen Vali Ayhan sözlerini şöyle sonlandırdı:

?Bugün dağıtımını yapacağımız ?Okulum Temiz? belgeleri okullarımızın temiz ve güvenli olduğunun;  öğrencilerimizin de bu güvenli çatının altında buluştuğunun en somut nişanesidir. Şair diyor ki  ?Ehline denk gelmeyen her şey ziyan olur. Can da, inci, mercan da?  Ben de diyorum ki Sivas´ta eğitim ehline denk gelmiştir, öğrencilerimiz ehil ellerde, güvenli yerlerdedir.?  

Konuşmaların ardından ilçelerden 1 okula merkezden ise 5 okula temsili olarak sertifikaları verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!