USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Umudumuzu Güçlendiriyor

Umudumuzu Güçlendiriyor

Umudumuzu Güçlendiriyor
04-05-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ilimizde bulunan bakkalları ziyaret ederek zimem defteri satın aldı.

Zimem defteri hakkında bilgi veren Eminoğlu, iş insanlarını da bu uygulamaya katkı sunmaya davet etti.

MÜSİAD Başkanı Eminoğlu, ?İlk olarak Çin´in Vuhan eyaletinde görülen ve kısa zaman sonra başta Avrupa ve Amerika olmak üzere bütün dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgını ülkemizi derinden sarsmaya devam ediyor. Devletimiz ve milletimiz, bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatabilmek ve oluşan yaraları bir an evvel sarabilmek amacıyla tarihte eşine az rastlanır şekilde, büyük bir dayanışma ve fedakarlık örneği sergiliyor. Koranavirüs, maalesef tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de ciddi ekonomik sarsıntılara yol açtı. Bu süreçte maddi sıkıntılar yaşayan vatandaşımızın derdine ortak olup, derdini paylaşmamız gerekmektedir. Bizler de MÜSİAD Sivas olarak bu sıkıntılı süreçte, hem ihtiyaç sahiplerini tespit ederek yardım etmek hem de ecdadımızdan gelen bu geleneği devam ettirmek amacıyla mahallelerimizdeki bakkalları geziyor, ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarını satın alıyoruz ? dedi.

Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eminoğlu,  ?Kendisini bizlere Rahman ve Rahim isimleriyle tanıtan, her zorlukta bir kolaylık ihsan ederek yardımlarımıza koşan ve yeryüzünü bu isimlerin tecellisiyle rahmet esintileriyle dolduran Yüce Rabbimiz´e  hamd olsun ki bizleri bir kez daha On Bir Ayın Sultanı Ramazan´ı Şerif´e ulaştırdı. Zimem defteri; bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Osmanlı´da, Ramazan ayı gelince zenginler esnafları dolaşır, ?zimem defteri´ denilen borç defterinin bir kısmını veya tamamını satın alırdı. Ne zengin kime yardım ettiğini ne de fakir kimin yardım ettiğini bilirdi. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif bir usulüdür? diye konuştu.

Başkan Eminoğlu, ?Ramazan ayından önce oluşturduğumuz komisyonumuz üyelerimizle görüşerek, Zimem hakkında bilgiler verdi. Üyelerimizde konuya çok büyük bir hassasiyet göstererek yardımlarını esirgemediler. Ardından yine oluşturulan heyetimizle Sivas´taki mahalle bakkallarımızı, muhtarlarımızla geziyor, ihtiyaç sahibi ailelerin bakkal borçlarını kapatıyoruz. Katkı sağlayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Uygulamayı özel kılan noktalardan biri, ?sağ elin verdiğini sol el görmeyecek? hadisine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri oluyor. Günümüzde bu güzel geleneğin devamlılığına katkı sunarak, var olan ihtiyaca vesile olmak, MÜSİAD Sivas olarak bizleri gururlandırmanın ötesinde, yardımlaşma ruhunun yaşatılması bakımından umudumuzu güçlendirmektedir. Bizler biliyoruz ki, birbirimize ne kadar sıkı sarılır, birbirimizin yarasına ne kadar çok merhem olursak, o kadar çabuk iyileşir, daha güçlü şekilde hep birlikte ayağa kalkarız. Bu günler, birlik olma,  koşulsuz yardıma koşma, paylaşma günüdür. MÜSİAD ailesinin her bir ferdini, iş insanlarımızı, dostlarımızı, kardeşinin derdiyle dertlenmeyi görev bilen herkesi, zimem defteri uygulamasına katkı sunmaya davet ediyoruz. Gelin el ele verelim, kardeşlerimizin dertlerine derman olalım, imkânsızlıktan dolayı tek bir kardeşimizin gözünde yaş belirmesin. Bu vesileyle, sabırsızlıkla yolunu gözlediğimiz; öncesi rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı´nın, hepimiz için huzurlu ve bereketli geçmesini diliyorum. Cenabı-ı Hak, yaptığımız ve yapacağımız yardımları kabul eylesin, bizlere, Ramazan Bayramı´na kavuşmayı nasip etsin inşallah? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!