USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Gül´den Klor Talimatı--Video

Vali Gül´den Klor Talimatı--Video

Vali Gül´den Klor Talimatı--Video
19-07-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

2018 yılı üçüncü dönem il koordinasyon kurulu toplantısı dün Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu´nda yapılan koordinasyon toplantısına kaymakamlar ve yatırımcı kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra ilçe belediye başkanları da katıldı.

Yatırımların son durumunun değerlendirildiği toplantıda kurum müdürleri darboğaz yaşanılan ve koordinasyonu gerektiren konular hakkında Vali Gül´e brifing verdi.

Projelerin hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Gül, Sivas´a önemli yatırımlar kazandırıldığını söyledi.

Sivaslıların ikinci üniversite, II. Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Köy olmak üzere 3 önemli talebinin olduğunu hatırlatan Vali Gül, ?Bunlardan biri açıldı. Biri ihale edildi, yer teslimi yapıldı. Lojistik Köyünde 2 Ağustos´ta ihalesi yapılacak? dedi.

?12 İLÇEYE BÖLÜNMÜŞ

YOLLA ULAŞMIŞ OLACAĞIZ?

Sivas´ta yolların standardının yükseldiğine dikkat çeken Vali Gül, ?Malatya yolumuz devam ediyor. 2019 yılı içerisinde Malatya-Sivas yolu da bölünmüş yol olacak. Bu yol da bittiğinde sırf il merkezimizde 12 ilçeye bölünmüş yolla ulaşmış olacağız. Bölünmüş yolu olmayan 4 tane ilçemiz var. Doğanşar, Altınyayla, Divriği ve Gürün. Gürün´ün Malatya ve Kayseri´yle bölünmüş yolu olduğunu düşündüğümüzde diğerlerinde de yol çalışması devam ediyor. Standart o kadar yükseldi ki il merkezinin ötesinde ilçenin bölünmüş yolu yoksa o eksiklik olarak kabul ediliyor. Havaalanı, Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı yolunun projesi bitmek üzere. İnşallah bu sene içerisinde ihalesi yapılıp başlayacak? diye konuştu. 

HIZLI TREN 2019´DA

HİZMETE GİRECEK

Hızlı trenin 2019 yılında hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Vali Gül, ?Hızlı tren sırf Sivas´a değil, Sivas´ın ilçelerine de hizmet verecek. Ankara-Sivas Yıldızeli´ne hizmet veriyor. Onun dışında Erzincan-Sivas İmranlı, Hafik, Zara´ya doğrudan hizmet veriyor. Yarım saat uzaklıktaki ilçelere baktığımızda onlar da Kelkit Vadisi´nden hızlı trene kavuşmuş olacaklar. Sivas-Malatya proje aşamasında. İnşallah o da yapıldığında Ulaş ve Kangal doğrudan diğer ilçelerimiz de yarım saat mesafede hızlı trene kavuşmuş olacak? ifadelerini kullandı.

?10 BİN KİŞİLİK YURT YAPMAKLA

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ?

Türkiye´de tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olma özelliğine sahip 10 bin kişilik öğrenci yurdunun bu yıl öğrenci almaya başlayacağını kaydeden Vali Gül, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Türkiye genelinde inşaatı devam eden yurtların kapasitesi 400 bin yatak. Şu anlama geliyor: Malatya´da, Erzincan´da, Tokat´ta, Ordu´da, Isparta´da, Kütahya´da Türkiye´nin her tarafında Kredi Yurtlar Kurumu yurt yaptırıyor. Bazılarını kendi parasıyla yapıyor bazılarını müteşebbislere yaptırıyor. Bazıları da bizde olduğu gibi özel idare veya belediye tarafından yaptırılıyor. 10 bin kişilik yurt yapmakla biz gençlerimize sahip çıkıyoruz. Üniversitenin altyapısını güçlendiriyoruz. Daha önemlisi de rekabet edebilme durumumuzu güçlendiriyoruz. Bu yurtlar olmadığında bırakın dışarıdan öğrenci gelmesini bizim Akıncılar´da, İmranlı´da, Divriği´deki hemşerilerimiz bile tercih yaparken Sivas merkezde yurt yoksa yurdu olan şehirleri tercih edecekti. Tokat´ı, Kayseri´yi, Malatya´yı, Isparta´yı tercih edecekti. Sonuç itibariyle bu bir devlet politikası. Türkiye´nin her tarafında gençler istedikleri taktirde Kredi Yurtlar Kurumu´nun yurtlarında barınma imkanlarına kavuşabiliyor. Bunun dışında evde kalmak istiyor, hiçbir engel yok. Özel yurtta kalmak istiyor, özel yurdun standartlarını sağlamak şartıyla hiçbir engel yok. Bu yurtların borcu bittikten sonra yılda yaklaşık 25 milyon lira İl Özel İdaresi´nin geliri olmuş olacak. Bu da şu anlama geliyor: Bizim kırsal altyapıya kendi bütçemizden toplam ayırdığımız pay 24 milyon lira. Yani köylere harcadığımız para kadar bir gelire kavuşmuş olacağız.?

EĞİTİM YATIRIMLARI 18 KAT ARTTI

İlimizde eğitim yatırımları hususunda tarih yazıldığına dikkat çeken Vali Gül, ?555 milyon lira devam eden eğitim yatırımlarımız var. 2 sene önce bütün eğitim yatırımlarımızın toplam miktarı 33 milyon liraydı. Yani yaklaşık 18 kat artan bir yatırım miktarımız var. Bu şu anlama geliyor: İlçede sorun varsa mutlaka çözmüşüzdür veya çözüyorduruz. İl merkezinde de yine böyle, köylerde de yine böyle. Eğer öğrenci varsa, okula da ihtiyaç varsa ya çözülmüştür ya da çözülme aşamasındadır. Yatırım gerektiren her şeyi bakanımızın sayesinde yaptık. Sırf onunla da kalmadık. 61 köyümüze halı saha yaptık. Bu sene de il merkezinde 10 tane halı saha yapıyoruz. 20 tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Sivasspor´a futbol okulu yapıyoruz. İnşallah başlayacağız. Sivasspor´un da altyapısı güçlenmiş olacak. Yüzme havuzu ile ilgili kamuoyunda ?yıllardır bitmiyor´ diye sıkıntı vardı. Yeniden ihale edildi ve yer teslimi yapıldı. İnşallah gelecek sene olimpik yüzme havuzumuzda bitmiş olacak. Dolayısıyla gençlerimiz basket istiyorsa basket, futbol istiyorsa futbol, yüzme istiyorsa yüzme, yürüyüş istiyorsa yürüyüş istediği her şeyi yapabilecekler? açıklamasında bulundu.

87 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Ağaçlandırma hususunda yapılan yatırımlara da değinen Vali Gül, ?Ağaçlandırma ile ilgili orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 2002´den günümüze kadar dikilen ağaçların miktarı bu sene dikilecekler dahil 87 milyon adet. Cumhuriyetin kuruluşundan 2002´ye kadar dikilen ağaç sayısı 15 milyon. Bazen ?Yeşil Sivas Projesi´ devam etsin deniyor. Aslında ?Yeşil Sivas Projesi´ devam ediyor zaten. Farkı şu: 2003´lerde İl Özel İdaresi ve merkezi hükümetten bulunan kaynaklarla devam ediliyordu. Şimdi Orman Bakanlığı´nın kendi finansmanıyla devam ediyor ama her sene 10 milyon, 12 milyon civarında fidan dikiliyor? değerlendirmesinde bulundu. 

KENE VAKALARINA DİKKAT

Vali Gül, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Kaymakamlarımız burada, belediye başkanlarımız burada. Yaz dönemiyle beraber içme sularında sıkıntı var. Bunların klorlanması lazım. İl Özel İdaremiz muhtarlarımızı tekrardan uyarsın. Çeşitli salgın hastalıklar olabiliyor. Bunu hem klorlamak lazım hem de klor alınan firmanın sertifikalı firma olup olmadığına özellikle bakmak lazım. Sertifikasız yerden alınanları klorlasanız bile yeterli etkiyi göstermediğini görüyoruz. Yaz dönemiyle beraber yine kene vakaları artıyor. Özellikle Kelkit Vadisi´nde. Bu konuda da duyarlı olunursa memnun oluruz.?

?PATRON MİLLET?

Konuşmasının sonunda 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Vali Gül, ?Huzurlu bir seçim geçirdik. Türkiye genelinde de çok şükür hem huzurlu hem de yoğun bir katılımlı bir seçim oldu. Türkiye; Cumhuriyet tarihine baktığımızda üçüncü dönem diyebileceğimiz bir yönetime girdi. Neden üçüncü  dönem diyoruz. Birinci dönem Cumhuriyetin kuruluşu ve tek partili olan 1950´ye kadar olan dönem. İkinci dönem 1950´den günümüze kadar parlamenter sistemin olduğu dönem. Üçüncü de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin olduğu yeni dönem. Yeni dönemle beraber herkesin alışkanlıklarını terk etmesi gerekiyor. En başta da bürokrasinin alışkanlıklarını terk etmesi gerekiyor. Küçülen bir devlet var. Daha iyi işleyen, daha çabuk karar veren bir devlet sistemi var. Bunu nereden anlıyoruz? Bakanlık sayısının azalmasından. Özetle yeni dönemin fotoğrafı şu: Patron millet ve milletin seçtiği bir yönetim var. O yönetime de ayak uyduracak kamu görevlileri var. Bizlerin bu perspektif ışığında şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da olabildiğince işimizi doğru yapıp, vatandaşı memnun edip ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermemiz gerekiyor. Bu açıdan her birinize ayrı ayrı görevler düşüyor. Şimdiye kadar yaptığınız görevlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sivas ve hemşerilerimiz en iyisine layık. Bürokrasiyi ortadan kaldırıp en hızlı şekilde görevimizi yaparsak daha iyi fırsatları halkımıza ve ilimize sunmuş oluruz? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

/resimler/2018-7/18/1738123167540.jpg

/resimler/2018-7/18/1739287544048.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!