USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DAHA ÇOK BEKLEYECEK MİYİZ?

04-08-2017

Bir insan suç işlerken çoğu zaman onun suç olduğunu bilir.  Suçu işlemeden önce de bilinçaltında o suçun cezasını düşünür. Eğer cezası suçtan daha az ise suçu işlemekten asla kaçınmaz. Onun için önemli olan ödediği bedel (tabi Allah korkusu yoksa). Bugüne kadar pek çok cinayet ve tecavüz haberleri gördük. Şöyle düşünün; bir katil haklı veya haksız birisini öldürüyor ve ardından mahkeme bu katile yirmi yıl ceza veriyor sonra, daha önce başka bir olaya karışmadığı için vs. yirmi yıllık ceza on yıla düşürülüyor. Devlet katili ceza evine göndererek haklarını koruyor ve on yılın ardından tekrar özgürlüğüne kavuşuyor. Peki ya ölen kişinin hakları ne olacak? Ülkede idam cezası olmayınca suç işleyecek kişiler, nasıl olsa biraz yatar çıkarım diye düşünüyorlar galiba. Günümüzde adi suçlular ne yazık ki, yeterli ölçüde cezaya çarptırılmıyor. Dediğim gibi mahkemede yargılanmasının ardından kim bilir belki de uzun yıllar hapis cezası alıyor ama bir bakıyorsun af çıkıyor ve o insan müsveddeleri arsızca sokaklarda elini kolunu sallayarak geziyor. İşte idam cezası bunlar gibi insan görünümlülerden toplumu temizlemek ve de suçların yinelenmemesi adına caydırıcı bir ceza türü. Teröristler kesinlikle idam edilmeli. Vatandaş gözünden bile sakındığı ciğerparesini askere uğurluyor, sonra üç beş çapulcu da ona silah doğrultuyor. Sebep? Devlete kastetmek?  O evlat, ardında gözü yaşlı eşini, anasını, evladını bırakacak ama o caninin hapiste yaşama hakkı(!) korunacak öyle mi? Bu kanı bozukların hak ettikleri cezayı almalarını daha çok bekleyecek miyiz?
Bir de çocuklara ve kadınlara tecavüz edip öldürenler var. Bana kalırsa bu insan müsveddeleri de yaşamayı hak etmiyor. Çünkü insanlıktan çıkmış bir vaziyette yaşadıkları topluma günden güne zarar veriyorlar. Yaşadığı topluma bu denli zarar veren birine o toplumda yaşama hakkı vermek ne kadar doğru? Hangi toplum olursa olsun bu tür insanlardan iğrenir ve içinde barındırmaktan utanç duyar. Bir çocuk dini, dili, mezhebi ne olursa olsun korunmalıdır. Bu insan görünümlüleri idamla cezalandırıp diğerlerine örnek teşkil etmemiz lazım ki caydırıcı olsun.
Bu yazıyı okuduktan sonra bazıları; insanlığa aykırı bir cezayı tasvip ettiğimi düşünüyor, hatta beni gericilikle suçluyor olabilir. Böyle düşünenlere tek bir sorum var. Siz hiç şehit Erkan Sakalın eşiyle, ırmak bebeğin anne babasıyla, 7 yaşındaki evladını organları sökülmüş bir halde bulan anne-babayla, şehitlerimizin yüreği yanan anne babalarıyla empati kurdunuz mu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?