USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

14. HADİS

12-04-2018

?Nefsimi kudreti elinde bulunduran Allah´a yemin olsun ki Allah yolunda (cihad esnasında) öldürülüp, tekrar diriltilmeyi, tekrar diriltilip tekrar öldürülmeyi isterim.? (Buhari - 6713)

 ?Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin hayır onlar diridirler ancak siz bunu bilemezsiniz? (Bakara Suresi-154)

?Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın bilakis onlar diridirler. Allah´ın lütuf ve keremin den kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklandırılmaktadırlar.? (Ali İmran Suresi -169)

Madem ölüm tek bir defa gelecek oda neden Allah için olmasın. Şehadet; Sevgilinin (sav) hasreti, Ashabının minheci, Allah için yaşayıp Allah için ölmenin, öldürülmenin adıdır.

Şeytana ve şeytani düzene batılın askerlerine Allahu ekber demektir şehadet. Asil ve takva bir hayatın cennette son bulmasıdır şahadet daha ilk damla kanla günahların sevaba dönüşüdür şehadet.

Allah´ın razı olmadığı bir hayata başkaldırış, kapitalizme, sosyalizme meydan okumaktır şehadet.         

Bedir Uhut Hendek tir, Huneyn Mute destanlarının şairleridir o kutlu şehitler. Hayatı sevenlerden daha çok ölümü sevenlerdir muhacirler. Hamza olmak Abdullah bin Cahş, Mu´sab bin Umeyr olmak, onlar Cennetin öncüleri oldular, canlarını Cennet karşılığı Allah´a sattılar.

Gök gürlesin, şimşekler çaksın, küfrün boynunu hakkın kılıcı kessin, onların leşleri nara, bizim şehitlerimiz cennete uçsun, Allahu Ekber son nidamız olsun.

Necip bir millet Türk milleti, ashabın yolundan giden, şehidi hiç bitmeyen bir millet, Ebul Hasan Harakani (k.s.) Anadolu´nun Alparslan´dan önce ilk fatihi ve şehidi Kars ´ da yatmakta o mübarek vücudu...

Malazgirt, Mercidabık, Mohaç meydan muharebelerinde de can almış can vermiş yiğitler, son kırk yıldır Güneydoğu´da son bir yıldır Cerablus´da El-Bab´ da Allah´ a yürür aziz şehitler.

Vallahi dünyayı seven ölümü şehadeti sevmez. Uzun emel sahibi cihattan korkar. Ancak Allah rızası için yaşayanlar Allah için ölürler. Cihat izzet ve şeref vesilesi, yurtta sulh cihanda sulh yüzyıldır zillet vesilesi.

Büyük kumandan Sahabi Halit Bin Velid (r.a) müşriklere şöyle sesleniyor;

?Sizin kadını ve içkiyi sevdiğiniz kadar ölümü ve şehitliği seven bir ordu ile geldim karşınıza.? Şehadete ulaşamayan Halit Bin Velid´in şu hüznüne bir bakın;

?Vücudumda yaralanmamış yer yok gel gör ki savaş meydanlarında yenilgi yüzü görmeyen Halit yatağında ölüyor.?

Ayağa kalkıp kılıcı üzerinde doğruldu ve şöyle dedi;

?Erkekler kılıçları üzerine ölürler.?

Ebu Bekir Sıddık (r.a.);

?Bir millet Allah yolunda cihadı terk edecek olursa Allah o kavmi zillete düşürür? buyurmuştur.

Şu ayetleri hayatımıza tatbik edersek dünyada izzet, ahirette cennet bizim olacaktır.

?Müminlerden özür olmaksızın oturanlar ile Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihat edenler eşit değildir.

Allah mallarıyla ve canlarıyla cihat edenleri oturanlara göre derece olarak üstün kılmıştır. Tümüne güzelliği (cenneti) vaat etmiştir; Ancak Allah cihat edenleri oturanlara göre büyük bir ecirle üstün kılmıştır.? (Nisa Suresi - 95)

? Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.? (Bakara Suresi -216)

?İman edenler, hicret edenler, Allah yolunda cihad edenler; şüphesiz bunlar Allah´ın rahmetini umarlar. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.? (Bakara Suresi -218)

?Allah yolunda savaşın ve bilin ki, şüphesiz Allah hakkıyla işitendir ve hakkıyla bilendir.? (Bakara Suresi - 244)

?Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü´min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. ? (Tevbe Suresi -14)

?Eğer Allah, yolunda sefere çıkmazsanız, sizi elem dolu bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir toplum getirir. Siz ise O´na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.? (Tevbe Suresi-39)

?Gerek yaya olarak, gerek binek üzerinde Allah yolunda sefere çıkın. Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.? (Tevbe Suresi -41)

?Allah´a ve ahiret gününe iman edenler, mallarıyla ve canlarıyla cihad etmekten geri kalmak için senden izin istemezler. Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları çok iyi bilendir.? (Tevbe Suresi-44)

? Allah´ın Resulüne karşı gelerek (sefere çıkmayıp) geri bırakılanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad etmek hoşlarına gitmedi ve ?Bu sıcakta sefere çıkmayın´ dediler. De ki: ?Cehennemin ateşi daha sıcaktır.? Keşke anlasalardı.? (Tevbe Suresi-81)

?Allah´a ve Peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.? (Saf Suresi -11)

? And olsun, eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah´ın bağışlaması ve rahmeti onların topladıkları (dünyalıkları) ndan daha hayırlıdır.? (Ali İmran Suresi -157)

? Ey iman edenler! Sabredin, sabır yarışında düşmanlarınızı geçin. (Cihat için) hazırlıklı ve uyanık olun ve Allah´a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.? (Âli İmran Suresi-200)

? O hâlde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükâfat vereceğiz.? (Nisa Suresi -74)

?Ey iman edenler. Savaş düzeninde iken kâfirlerle karşılaştığınız zaman sakın onlara arkanızı dönmeyin (savaştan kaçmayın).? (Enfal Suresi -15)

?Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah´ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.? (Enfal Suresi -39)

?Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü yanacak yerdir orası!? (Tahrim Suresi - 9)

?Allah´a (cc) ve Resulüne (sav) savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.? (Maide Suresi -33)

Hz. Peygamberimiz (sav); ?Kim savaş için niyet etmeden ve savaşmadan ölürse savaştan kaçan veya geride kalan münafıklar gibi ölmüş olur.? (Nesei)

Yine Peygamberimiz (sav); ?Allah yolunda bir gün nöbet tutmak dünya ve dünya üzerindekilerden daha hayırlıdır.? Sizden birinizin kamçısının cennetteki yeri, dünya ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır.

?Kulun Allah yolunda akşamleyin veya sabah erken vaktinde yürüyüşü de dünya ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır.? (Buhari - Müslim)

Yine (S.A.V); ?Allah yolunda yaralanan bir kimse kıyamet gününde yarasından kan akarak Allah´ın huzuruna gelir. Renk kan rengi, koku ise misk kokusudur.? (Buhari - Müslim)

Selam olsun tüm şehitlerimize Allah (cc) bizi de onlara ulaştırsın. Âmin...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?