USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

14-10-2021

Güzel bir cilt için günlük cilt bakımından asla vazgeçmeyin!

Sağlıklı bir cildin altın kuralı: Doğru bakım yapabilmektir.

Cilt temizliği sağlık açısından önemli olduğu kadar doğal güzelliğin de vazgeçilmez bir şartıdır.  Cildimizi temizlemediğimiz takdirde, gözeneklerde kir ve yağ birikir. Bu birikimler kısa süre içinde sivilce ve siyah noktalara; uzun vadede ise lekelenme ve cilt yaşlanmasına neden olur. Oysaki gündelik hayatınızda cildinize ayıracağınız sadece birkaç dakika size, sağlıklı ve güzel bir cilt görünümü olarak geri dönecektir. İçeriğinden, doğallığından ya da kalitesinden daha önceliklisi, yüzünüze doğru bir ürün tercihinde bulunmaktır.

Unutmayın ki yüzümüz cildimizin en hassas bölgelerinden biridir. Bu nedenle işlemleri çok bastırmadan ve tahriş etmeyecek şekilde nazikçe yapmak çok önemlidir.

 

Çok fazla cilt bakım ürününüzün olması önemli değildir, önemli olan sahip olduğunuz ürünleri doğru kullanmanızdır. Bu, cilt bakım ürünlerinden alacağınız verimi doğrudan etkiler. Ürünleri doğru sırayla kullanmak bu yüzden önemlidir.

 

Günlük cilt bakım rutininizde sıralama nasıl olmalıdır?

1) Temizleme

Günlük cilt bakımının  en önemli aşaması yüz temizliğidir. Cilt temizliğinin altın kuralı da cilt tipine ve yapısına uygun ürün seçimidir. Doğru temizleyiciyi bulduktan sonra cildinizi sabah ve akşam olmak üzere iki kere ılık su ile hafif ve masaj yaparcasına yıkayıp iyice duruladığınızdan emin olmalısınız. Daha sonra hafifçe kurulayarak cildin suyunun kendi kendisine çekmesini beklemelisiniz. Bu aşamada ki amaç cildi, cilt yüzeyinde biriken toz, kir, makyaj artıkları, sebum (yağ) ve ölü hücrelerden temizlemek, cildin oksijen alış verişini artırmak, cildin yıpranmasına ve deforme olmasına engel olmak, cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak ve cildi dış etkenlere karşı korumaktır.

2) Tonik

Cildi tonikle silmek, temizleme işleminin ikinci adımıdır. Tonik, temizleyiciyi destekler, gözeneklerin nefes almasını ve sıkılaşmasını sağlar. Cilt tonunu eşitler.

3) Özel bir ürün kullanıyorsanız, sıra ona geldi. Sorunlu bölgelere odaklı ürününüzü kullanın. (Sivilce, leke, kızarıklık vs gibi)

4) Serum

Serum ile devam edin. Serumlar konsantre ürünlerdir, emilimleri çok iyidir. Üzerine sürülen ürünün etkinliğini arttırırlar. O yüzden nemlendiriciden önce mutlaka serum kullanın. Kremlerin etkisini arttırdığını göreceksiniz. Böylelikle cilt fonksiyonlarının en iyi potansiyele ulaşmasına, cildinizin daha  pürüzsüz, parlak ve canlı  görünmesine yardımcı olacaktır.

5) Nemlendirici

Nemlendirici kremler cilt bakımının vazgeçilmezidir. Bu aşamanın en önemli kısmı cilt tipinize uygun nemlendirici seçimidir. Gün içinde nemlendirici ürün kullanımı çoğu zaman ihmal edilir. Oysa cildin neme olan ihtiyacı, bir insanın suya olan ihtiyacıyla eşdeğerdir. Çünkü  cildin nem dengesini ayarlar, yaşlanma hızını yavaşlatır, cildi parlak ve canlı bir görüntüye ulaştırmaya yardımcı olur.

6) Güneş Kremi

Günlük cilt  bakımının olmazsa olmazı güneş kremidir. Bilinen bir yanlış var. Oda güneş kremlerinin sadece yazın kullanılması gerektiği.. Yanlış! Güneş kremleri kış aylarında  30-50 faktör olmakla beraber yaz aylarında  70 faktöre kadar  cilt tipinize uygun cilt koruyucunuzu yılın 12 ayı düzenli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulayarak özellikle yaz aylarında 2 saatte bir tazelemelisiniz. Güneş kremleri  cildinizi korur, leke oluşumlarını engeller, yaşlılık belirtilerinin gecikmesini sağlar.

 

Cilt bakımı demek, alışkanlık demek. Bir kremi uygular uygulamaz bir etki beklememelisiniz. Pürüzsüz bir cilde kavuşmak biraz sabır işi.. Bu yüzden cilt bakım rutini  alışkanlık haline getirilmeli ve aksatılmamalıdır. Cildiniz için yapabileceğininiz en iyi şey  onu ertelememektir. 

 

Sağlıklı bir cilt bakımı rutini başlatmak için asla çok geç değildir. Cildiniz en iyi aksesuarınızdır. Ona iyi bakın. Sağlıcakla kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?