USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kabahat Samur Kürk Olsa Kimse Sırtına Almaz!

02-11-2018

?Sen kedi, sen hiç Allahüekber Dağı´nda olup bitenleri gördün mü? İnsan boyu, iki insan boyu karın içinde yalın ayak, başı kabak, pantolonu yırtılmış, kaputsuz, ceketsiz, koyunları bit dolu, donmuş elleri ile kaşınamayanları, Rus topçusunun karlı dağları ateşe, zindana çeviren güllelerini, karla birlikte uçuşan kolları, bacakları, kollarla bacaklarla, gövdelerle birlikte gökten yağan kanları, Allahüekber Dağları´nın doruklarında fırtınaya, boraya tutulup donan, taş kesilen, donmuş kirpikleri, kaşları, donmuş gözleri ile bakan on binlerce askeri gördün mü hiç? Sen bunları görmediysen hiç bir şey görmedin demektir...? Fırat Suyu Kan Ağlıyor adlı romanında Yaşar Kemal Sarıkamış´ta yaşananları böyle anlatır.

22 Aralık 1914 tarihinde dönemin Başkumandan vekili Enver Paşa´nın emriyle başlayan Sarıkamış Harekatı toplamda 18 gün sürdü. 60 bin kahraman Osmanlı askerinin büyük bir kısmı donarak şehit oldu. Savaştan sonra İstanbul´a dönen Enver Paşa uzun bir süre Sarıkamış hakkında herhangi bir haber, bildiri, veya yayın yapılmasını engelleyerek sansür uygulamış ve Türk halkı savaşta olup bitenleri uzun yıllar sonra öğrenebilmiştir.

Üzerinden 1 asır geçmesine rağmen her hatırladığımızda ciğerimizi yakan Sarıkamış felaketinin ardından 2018 yılının Ekim ayında Tunceli´de 2 kahraman askerimiz donarak şehit oldu. Askeri yetkililer, üstü açık uyumuştur diye gece yarısında kalkıp evladının üstünü örten anneye "evladın donarak şehit oldu" dedi.

Jandarma Lojistikten sorumlu komutanımız kameralar karşısına geçerek Türk Ordusu´nun dünyanın en modern ve her koşula dayanıklı teçhizatlarını kullandığını söyledi ama 2018 yılının Ekim ayında Tunceli´de 2 kahraman Türk Askerinin niçin donarak şehit olduğunu söylemedi.

İçişleri Bakanımız yaptığı basın toplantısında sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların şehitlerimize ait olmadığını, terörle hiç olmadığı kadar etkin mücadele edildiğini söyledi ama  2018 yılının Ekim ayında Tunceli´de 2 kahraman Türk Askerinin neden donarak şehit olduğunu söylemedi.

Cumhurbaşkanımız dedesinin Sarıkamış´ta tüfeğine sarılı olarak ve donarak şehit olduğunu, kurşunla da donarak da şehit olunabileceğini söyledi  ama 2018 yılının Ekim ayında Tunceli´de 2 kahraman Türk Askerinin nasıl donarak şehit olduğunu söylemedi.

İyi Parti tarafından bu vahim olayın araştırılması için meclise verilen soru önergesi Ak Partili vekillerin ret, MHP ve HDP´li vekillerin ?çekimser? oy kullanmasıyla kabul edilmedi. 2 askerimizi şehadete götüren ihmal zincirinin sorumluları millete hesap vermedi.

Atalarımız ?Kabahat samur kürk olsa kimse sırtına almaz? demişler; burada da yine suç ?Tabiat Ana?ya kaldı?

Allah kahramanlarımızın şehadetini kabul etsin, ailelerine sabır versin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?