USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAŞANMIŞ İKİ GÜZELLİK

21-02-2018

Geçen hafta iki güzel hadise yaşadık elhamdülillah, biri sekiz yetim için sekiz ev aldık. Diğeri kahraman ordumuz için, Afrin´in fethi için tüm Sivas halkıyla meydanda cem olduk.
İlki 15.02.2018 Sivas Valiliğinde Sayın Valimiz Davut Gül, Vali yardımcımız Zihni Yıldızhan ve basın mensuplarıyla beraber Sivas Ravza Derneği olarak yetimlerimiz için protokol imzaladık.
Geçen yıl sayın valimizin başlattığı "Sivas Yetimlerine Sahip Çıkıyor" kampanyası için biz de valimize bu projeye dahil olacağımızı ifade etmiş ve 2017 yılında 150.000 TL dernek olarak ödeme yapmıştık, bu ayda ikinci dilim ödeme olarak, evleri yapan ÖZBELSAN AŞ´nin hesaplarına 170.000 TL ödeme yaptık, toplamda 320.000 TL ödeme yapmış olduk Ravza Derneği olarak, böylece sekiz yetimimize maliyetin %50 bedeli 40.000 TL´den sekiz ev almış olduk.
Sivas Ravza Derneği olarak böyle güzel sosyal bir projeye bizi dahil eden sayın valimize vali yardımcımıza ve bu bağışları yapan yüzlerce binlerce bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. İşin en güzel yanı da ev sahibi yaptığımız hiçbir yetimi tanımıyoruz, valiliğimizin tespit ettiği yetimler, onlar ezilmeden ev sahibi olmuş oldu. Hz Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem)´in şu müjdesi ki : "Ben ve bir yetime hami olan (şehadet ve orta parmağını göstererek) şu iki parmağım gibi cennette yakın olacağız" buyuruyor. Rabbim tüm bağışçılarımızı, emeği geçen tüm gönül dostları mı, kardeşlerimi bu müjdeye nail eylesin inşallah.
Yetim gülerse Hz Peygamber (sav) güler.
22.02.2018 Perşembe günü de ikinci defa Afrika Uganda´ya gidiyoruz, orada yaptırdığımız 11 cami ve 90 su kuyusunun açılışını yapacağız.
Yüzlerce yetimi sünnet ettireceğiz, yüzlerce gıda kolisi yüzlerce Kuran-ı Kerim dağıtacağız, yeni camii temelleri atacağız,  sizi de bu hayır kervanına davet ediyorum?
Bir sünnet: 50 TL
Bir koli gıda:100 TL
Bir Kuran-ı Kerim: 25 TL
Bir su kuyusu: 13.500 TL Bir cami: 60.000 TL
İnternet sitemiz: www.ravzadernegi.org
İkincisi 17.02.2018 Cumartesi STK platformu olarak "Al bayrağını al da gel" yürüyüşü basın açıklaması ve fetih duaları yaptık.
SSK Hastanesi önünden hükümet meydanına yürürken bu ülkenin gerçek sahiplerini, 15 Temmuz 2016´da bir araya gelen siyasi partileri, STK´ları cemaatlerin hepsi oradaydı, onlarla hep beraber yürüdük devletimiz için vatanımız için, Afrin dağlarında destan yazan kahraman ordumuz için.
İşte bu dedim, kalbinde iman olanlar safları bir binanın tuğlaları gibi bir araya geldi, dua orduları oldu, iman kardeşliği, din kardeşliği, ameli eksikliklerimize rağmen bizi bir araya getirdi, ne güzel Allah bu birlikteliği her zaman daim eylesin. Ehli küfür tek millet olurken, biz nasıl İslam milleti, iman milleti, milleti İbrahim olamayız, bir olamayız merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy (1931)´de ne güzel demiş: Girmeden tefrika bir millete düşman giremez Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez?
Bırakın eski hükümetleri, meydandakiler
Yetişir şöyle bakıp ibret alan varsa eğer
İşte Fas işte Tunus işte Cezayir gitti!
İşte Irak´ı (Suriye´yi) taksim diyorlar şimdi!!!
Bu taksime engel olacağız, katilleri Suriye´den Irak´tan kovacağız. Halep´i Şam´ı Bağdat´ı İslam medeniyetinin tekrar beşiği yapacağız inşallah.
Allah ordularımızı mansur ve muzaffer kılsın, hain ve zalimleri kahreylesin.
Amin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?