USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yerli Araba

31-12-2019

Milletçe en büyük hayallerimizden biri de yerli bir arabamızın olmasıdır. Yediden yetmişe hepimiz bu arabayı istiyor ve bekliyoruz. Şimdiye kadar bir çok denemesi yapılsa da maaleef henüz böyle bir işi başarabilmiş değiliz.
Devletçe destek verip Türkiye ve dünya piyasasına girmek için yerli ve milli duruşu olan insanlarımızla ?Devrim Arabası?nı yaptık. Ancak şimdi olduğu gibi o dönemde de Türkiye´nin şeftali yerine otomobil üretmesi zengin ve dışarıdan destekli ülkemizin kaynaklarını sömürerek zenginleşen bir gurup azınlık elit gurup karşı çıkmıştır. Her şeyiyle %100 yerli olan ve mükemmel bir araba olan devrim arabasına açılışta benzin konmadığı araç çalışmaması ve yerli otomobil hayalimiz askıya alınmıştır.
Büyük bir yaygara kopartılmış, mühendislerimiz aşağılanmış, milletimiz aşağılanmış, Türkler nasıl olur da araba yapmaya kalkar denmiş. işte sizin yapacağınız araba ancak böyle olur denilerek hükümet aşağılanmış vs vs.27 Aralık 2019 Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından tanıtılan %100 yerli elektrikli otomobilin tanıtımı yapılıp, artık Türkiye´nin de bundan böyle dünya piyasasında yerli bir araba markası olacak denince aynı cenahtan ve mutlu azınlıktan yine aynı tepkiler ve karşı çıkışlar hemen gelmeye başlandı.
Biz biliyoruz ki yerli yapıtlara bu tür yersiz karşı çıkışlar yeni değildir. Silah üretiyor diye Nuri KILLIGİL´i fabrikasıyla birlikte havaya uçuran, uçak yaptı diye hemşehrimiz Nuri DEMİRAĞ´ın kapısına kilit vurdurup icralık eden, Vecihi HÜRKUŞ´un anasından emdiği sütü burnundan getiren, gümüş motor fabrikasını yapan ve bugün hala sapa sağlam pancar motoru olarak kullanılan motorların yapılmaması için rahmetli Necmettin ERBAKAN hocaya yapmadığınızı bırakmadınız, en son siyasi yasaklı hale getirip üzerine iftira atan da maalesef aynı düşünce ve zihniyetin temsilcileriydi. Çok da şaşırmamak gerek, ama bilmek de gerek. Ben de bilinmesi ve insanlarımızda bir şuur oluşsun diye yazıyorum.
Ne zaman yerli ve milli bir eser ortaya çıksa, kim bir memleket faydasına bir yenilik getirse bu yersizler maalesef aynı nakaratı tekrarlar dururlar.?İstemezuuk?.Neden şeftali üretmek varken araba üretip zarar edelim diye de tarım ile uğraşan kesimi destekliyor gibi görünürler. Aynen şimdi buraya yapacağınız yatırımı tarıma yapın dedikleri gibi. Oysa anlaşılıyor ki, mesele Türkiye´nin şeftali yerine otomobil üretmesiymiş. Mesele tarım değilmiş siz hala anlamadınız mı?
Elbette bu tür projelere yol gösterici eleştiriler, karşı duruşlar olacaktır. Ancak bu milletle ağlayıp bu milletle gülenlerin eleştirilerine kulak verip, bu millete gülenlerin ise hiçbir eleştirisine ve karşı duruşuna aldırmadan yola devam etmek de bizim vazifemiz olmalı.
Şu an artık bizim insanımızın da gururla bineceği almak için hayal kuracağı yerli bir arabası var artık. İnşeallah en yakın zamanda yollarımızda görmek de nasip olur bizlere.
Şimdiden başta ilkokullar olmak üzere lise ve üniversite düzeylerinde yerli araba ve milli şuurlanma için tanıtım organizasyonları ile adeta seferberlik ilan edilmeli, benzin istasyonlarında bu yerli arabalarımızın oyuncakları ve maketleri satılmalı veya hediye edilmelidir. Böylelikle körpe dimağlara şimdiden yerliliğin ve milliğin önemi hatırlatılmalıdır.
Ezcümle;meselenin yerli otomobilden çok daha başka, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya, zihniyet ve millilik meselesi olduğunu görmemiz gerektiğidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?