USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Canan Karatay, Yeni Tehlikeyi Açıkladı!

Sağlık alanındaki açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir uyarıda bulundu.

Canan Karatay, Yeni Tehlikeyi Açıkladı!
31-07-2024 12:14
SİVAS
Google News

Prof. Dr. Karatay, YouTube'daki "Karatay Sözü" adlı kanalında sık sık paylaştığı videolarla sağlıklı yaşam ve hastalıklarla ilgili önemli bilgiler veriyor. Son açıklamasında, el titremesinin gençler arasında giderek arttığını vurguladı. Karatay bu durumun temelinde bağırsak sorunlarının yattığını belirtti.

640xauto-002.webp

EL TİTREMESİNİN TEMELİNDE O RAHATSIZLIK VAR

Karatay, el titremelerinin birçok sebebi olduğunu ve bunların gençlerde daha sık görüldüğünü söyledi. "Vücudun toksinlerle dolmuş olması, sağlıklı gıdaların tüketilmemesi, yapay gıdaların sürekli kullanılması sinir hücrelerinin yok olmasına ve işlevlerini kaybetmesine neden oluyor.

roberto-sorin-rs0-h-pybyk-unsplash-1-1.jpg

BU İLAÇLAR EL TİTREMESİNE YOL AÇAR

Özellikle ağrı kesiciler, tansiyon ilaçları, antidepresanlar, uyku ilaçları ve antibiyotikler el titremelerine yol açar. Bu durum, bağırsak florasının bozulmasından kaynaklanıyor. Gençlerimiz çok fazla şekerli ve gazlı içecek, enerji içeceği tüketiyor. Bu, sinir hücrelerinin dejeneratif hale gelmesine ve el titremesine yol açıyor" dedi.

el-titremesi-770x514.jpg

CİDDİ BİR HASTALIKTA SONUCU OLABİLİR

Karatay, el titremesinin parkinson hastalığı gibi ciddi durumlarla da ilişkilendirilebileceğini ifade etti. "Parkinson hastalığı, beyinde bazı nöronların ters işlemesiyle ortaya çıkar. Yanlış beslenme, yıllardır kullanılan ilaçlar, toksik maddeler, deterjanlar ve pestisitler bu hastalığa neden olabilir" dedi.

HER HÜCREYİ ZEHİRLİYOR”

Tarım ilaçlarının zararlarına da dikkat çeken Karatay, "Geçen yıl Amerika'da 85 milyon ton tarım ilacı kullanıldı. Bu ilaçlar vücuda girdiğinde her hücreyi zehirliyor, beyin hücreleri dahil. Kanımızı ve ürememizi olumsuz etkiliyor" dedi.

thumbs-b-c-02ba01e7472d72b72617f97c9fb77d1c.jpg

“ÇOK TEHLİKELİ UZAK DURMAMIZ LAZIM”

Son olarak, "El titremeleri gençlerde de görülüyor. Toksik maddeler ve besinler çok önemli. Bazı hastalar 'Günde 1,5 litre şekerli ve gazlı içecek içiyoruz ama içinde şeker yok' diyorlar. Bu içecekler genellikle aspartam içerir ve çok tehlikeli. Lütfen çocuklarımıza ve bebeklerimize şekerli gazlı içecekler vermeyelim. El titremeleri başladığında sinir bozuklukları da başlar, çünkü bu nörodejeneratif bir durumdur. Toksik maddeler vücuda girdiğinde bu durum gençlerde daha belirgin hale gelir. Bu nedenle, uzak durmamız gerekiyor" dedi. /Haber Merkezi/


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!