“Kadir Gecesi yayını Divriği’den yapılsın” çağrısı
Ramazan ayının en mübarek gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nin, TRT tarafından Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Camii’nden canlı yayınlanması için kamuoyunda çağrı yapıldı.

Vatandaşlar ve sivil toplum temsilcileri, Anadolu’nun en önemli tarihî ve manevî yapılarından biri olan Divriği Ulu Camii’nin bu müstesna gecede tüm Türkiye ile buluşturulmasını isterken, AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler’in de bu çağrıya destek vermesi temennisinde bulundu.

Mengücekli Beyliği döneminde 1228 yılında inşa edilen Divriği Ulu Camii; taş işçiliği, mimari estetiği ve eşsiz süslemeleriyle yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı eserleri arasında yer alıyor. Cami, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren ilk Türk camisi olma özelliğini de taşıyor.

Divriği Ulu Camii’nin, bin aydan hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi’nde TRT ekranlarından milyonlara ulaşmasının; hem kültürel mirasın tanıtımına katkı sağlayacağı hem de Anadolu’nun kadim şehirlerinden Divriği’nin hak ettiği değeri görmesi açısından önemli bir adım olacağı ifade ediliyor.
Kamuoyunun ortak beklentisi, bu Ramazan ayında TRT’nin Kadir Gecesi özel yayınını Divriği Ulu Camii’nin manevî atmosferinden gerçekleştirmesi yönünde.
Kaynak:Adem Sabit Nalbant


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.