Sivas’ta afet hazırlığında önemli adım

Sivas’ta afet hazırlığında önemli adım
Sivas’ta kentsel arama kurtarma alanında “Hafif Seviye” akreditasyon almaya hak kazanan 2’si kamu, 5’i sivil toplum kuruluşuna ait 7 ekip için Akreditasyon Arma Teslim Töreni düzenlendi.

Sivas’ta kentsel arama kurtarma alanında “Hafif Seviye” akreditasyon almaya hak kazanan 7 ekip için Akreditasyon Arma Teslim Töreni düzenlendi.

Valilik himayesinde gerçekleştirilen törende, bir haftalık eğitimin ardından akredite edilen 2’si kamu, 5’i sivil toplum kuruluşuna ait toplam 7 ekibin personeline armaları, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek tarafından takdim edildi.

g-t71-twgaaefcd.jpg

Akreditasyon almaya hak kazanan ekipler şöyle sıralandı: Sivas Belediyesi, ANDA, İHH, Cansuyu, Hayrat, Karayolları ve Yesevi.

g-t7nt-xuaa2ykj.jpg

Törende konuşan Vali Şimşek, afetlere hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Afetler ne zaman ve nasıl karşımıza çıkacağı önceden öngörülemeyen, ancak hazırlıklı olduğumuz ölçüde etkilerini ve zararlarını azaltabileceğimiz olaylardır. Bu nedenle afetlere hazırlıklı olmak çok önemli. Hazırlıklı olmanın en önemli unsuru ise arama-kurtarma ekiplerimizin hazır olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

g-t7nt8w8aazjrs.jpg

Vali Şimşek, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan tüm ekipleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.