Sivas’ta Miraç Gecesi dualarla taçlandı
Sivas’ta Miraç Kandili dolayısıyla İl Müftülüğü ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğinde Meydan Camisinde kandil programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Mevlid-i Şerif okunurken ilahi dinletisi de gerçekleştirildi. Manevi atmosferin hâkim olduğu programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Programa katılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Miraç Kandili vesilesiyle cemaatin kandilini tebrik etti. Rektör Şengönül, programın hazırlanmasında emeği geçen İlahiyat Fakültesi ile Sivas İl Müftülüğüne teşekkür ederek, Mevlid-i Şerif okuyan öğrencileri tebrik etti.

Program, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Turan Özdemir’in Miraç konulu vaazı ile devam etti. Ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Deliser tarafından dua yapıldı.
Programın sonunda Sivas İl Müftüsü Hasan Limon, programı icra eden İlahiyat Fakültesi öğrencilerine teşekkür ederek cemaatin Miraç Kandili’ni tebrik etti. İl Müftüsü Limon, Miraç Gecesi’nin anlam ve önemine dair kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Kandil programı, din görevlilerine ve öğrencilere hediye takdimi ile sona ererken, cami çıkışında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak:Fatma Oruç


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.