Dünya haritasına baktığımızda çoğu ülkenin tek bir kıtada yer aldığını düşünürüz. Ancak bazıları var ki, tam anlamıyla "iki dünya arasında" bir yaşam sürüyor! Hem coğrafi konumlarıyla hem de kültürel dokularıyla birden fazla kıtaya ait olan bu ülkeler, sınırları zorlayan özellikleriyle büyüleyici birer köprü görevi görüyor.
Peki aynı anda iki kıtada toprağı olan ülkeler hangileri? İşte hem Asya hem Avrupa'da, hem Afrika hem Asya'da, hatta Kuzey ve Güney Amerika'da birden yer alan o şaşırtıcı ülkeler...
TÜRKİYE
-
Avrupa + Asya
-
Boğazların hakimi İstanbul, dünyada iki kıtada toprağı olan tek metropol unvanına sahip.
RUSYA
-
Avrupa + Asya
-
Dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi. Nüfusunun yüzde 75'i Avrupa kısmında yaşasa da, topraklarının büyük kısmı Asya'da.
MISIR
-
Afrika + Asya
-
Süveyş Kanalı ile ikiye ayrılan Mısır'ın Sina Yarımadası Asya'da, geri kalanı Afrika'da. Piramitler Afrika'da, ancak başkent Kahire Nil Deltası'nda iki kıtanın sınırında!
KAZAKİSTAN
-
Avrupa + Asya
-
Ural Nehri, ülkenin küçük bir bölümünü Avrupa'ya bağlıyor. Geniş bozkırlarıyla Asya kimliği ağır bassa da, coğrafi olarak iki kıtada.
PANAMA
-
Kuzey Amerika + Güney Amerika
-
Panama Kanalı ile ünlü bu ülke, teknik olarak her iki Amerika kıtasında da toprağa sahip. Kültürel olarak ise Latin Amerika kimliği öne çıkıyor.
Ayrıca, Endonezya (Asya + Okyanusya) ve Azerbaycan (Avrupa + Asya) da bu listeye eklenebilir!