8-11 Nisan 2025 tarihleri arasında Kocaeli’de Boccia, Kayseri’de ise bilek güreşi Türkiye Şampiyonası maçları yapıldı. Her iki ilde düzenlenen şampiyonaya Sivas’ı temsilen katılan Sivas Gençlik Spor Kulübü, Engelliler Şekerspor Kulübü ve Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları kente derecelerle dönmeyi başardılar.
Kocaeli’de düzenlenen Boccia maçlarında 26 kulüpten 41 kadın ve 92 erkek bedensel engelli sporcunun katıldığı şampiyona kadın-erkek, çiftler ve takımlar olmak üzere toplam 8 kategoride gerçekleştirildi. 6 gün süren şampiyonada Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel sporcular gösterdikleri üstün performansla adeta göz doldurdu. Sivas ekibi bu şampiyonada takım halinde Türkiye 4.’sü oldu.
Kayseri’de düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasına katılan Sivas ekibi, bu şampiyonada da Türkiye Şampiyonu olarak kürsüye çıktı.
RENDE TEBRİK ETTİ
Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yaşar Rende ise kente başarıyla dönen boccia ve bilek güreşi sporcularını tebrik ederek, “Sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bizlere desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.